19. ledna 2018 • 23:29

Škoda, že jsme neproměnili více šancí, posteskl si Nečas

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Ani vyrovnávací gól Martina Nečase na 3:3 devět vteřin před koncem třetí třetiny nepomohl hokejistům Komety Brno prodloužit sérii devíti výher. Porážku v prodloužení s Hradcem Králové bral však devatenáctiletý Nečas s nadhledem. Kometa dnes jen dotahovala náskok soupeře. Třikrát se podařilo obhájcům titulu srovnat jednogólové manko, v rozhodující chvíli při náporu doplatili Brňané na chybu v útočném pásmu.


"Škoda, že jsme nevyužili víc šancí. Chtěli jsme natáhnout vítěznou šňůru co nejdále. Ale nedá se nic dělat. Musíme začít novou sérii," řekl Nečas po zápase novinářům. "Nebudu ale negativní. Hradec přijel s defenzivní taktikou. Většinu času jsme byli na puku. Soupeř dobře bránil a chodili do rychlých protiútoků, které využili," uvedl reprezentant do 20 let.

Série devíti výher dodala Kometě sebevědomí. "Odráží se to i na tom, že chceme útočit. Hrát pěkný hokej, který by byl i užitečný a úspěšný. Myslím si, že dnes to nebylo navzdory prohře špatné. Šli jsme do zápasu s tím, abychom Hradec přehrávali, byli na puku a dávali góly. Budu se opakovat, mohlo jich padnout více. Nevěšíme hlavy, musíme jít dál a předvádět stejnou hru," dodal talentovaný útočník, který se už dočkal prvního startu v NHL v dresu Caroliny.

Nečase potěšilo, že dostal od trenérů důvěru při power play v závěru třetí třetiny, kdy se Kometa snažila vyrovnat. "Už jen pocit, že jdu na led a mohu rozhodnout zápas, je příjemný. Posílí to psychiku," poznamenal mladý útočník.

"Celá gólová akce vyplynula z nacvičené situace. Byl jsem podle stanovené taktiky na místě, odkud se dá vystřelit. Tušil jsem, že mi Zaťovič nahraje. Před tím se ještě na mě podíval. Dostal jsem přesnou přihrávku a zkusil vystřelit. Moc času už nebylo. Padlo to tam a jsem za to rád," dodal Nečas.

Jeho jméno se často skloňovalo před pondělní olympijskou nominací. Rychle se srovnal s tím, že důvěru nedostal a na svou příležitost bude čekat.

"Nevyšlo to. Ale myslím si, že jsou nominovaní nejlepší, co budou k dispozici. I když každý má na to trochu jiný názor. Trenér vybral takto. Já budu našim hokejistům fandit u televize. Doufám, že se jim podaří dosáhnout nějaký úspěch," řekl Nečas.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud