20. ledna 2018 • 08:28

Washington otočil zápas v Detroitu, Satoranský nebodoval

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Basketbalisté Washingtonu otočili v NBA utkání na palubovce Detroitu a zvítězili 122:112. Tomáš Satoranský odehrál 11 minut, ale svou jedinou střelu za tři body těsně před třetí sirénou neproměnil. Do statistik si zapsal doskok, dvě asistence, blok a zisk. Wizards se v tabulce Východní konference dotáhli na páté Miami, které prohrálo v Brooklynu 95:101.


Zatímco v prvním poločase dali hráči Washingtonu dohromady jen 46 bodů a třeba kapitán a ústřední rozehrávač John Wall ani jeden, díky výkonu ve třetí čtvrtině (nastříleli 45 bodů, trefili 16 z 20 střel z pole, z toho šest z osmi trojek) zápas otočili. V tomto úseku hry zaznamenal Wall 10 bodů a Bradley Beal 13 ze svých 26 celkově.

"Byly to stejné pozice, jako jsme měli v prvním poločase, kdy jsme ale i volné trojky míjeli," uvedl Wall, který v zápase zaznamenal 16 bodů a 11 asistencí. "Po návratu z šatny jsme to začali trefovat a rázem bylo na palubovce hned víc místa."

"John je jeden z nejlepších hráčů v lize," řekl na adresu své největší hvězdy trenér Scott Brooks, který zůstával klidný, i když Wall do poločasu ani jednou netrefil koš. "Nepřestával se snažit. Líbí se mi ta jeho duše bojovníka. Prostě se vrátil na hřišti a zase dělal všechno pro tým."

Z patnáctibodové ztráty tak bylo rázem dvacetibodové vedení Wizards, kteří sice ve čtvrté části o většinu náskoku přišli, ale 26. vítězství v ročníku nakonec vybojovali. Druhá půle byl pro Washington díky 76 bodům v této sezoně rekordní. Osobní maximum si 26 body vylepšil náhradník Kelly Oubre.

Čtvrtou porážku Detroitu za sebou neodvrátil ani pivot Andre Drummond, který se blýskl 14 body, 21 doskoky a osmi asistencemi.

San Antonio se v poslední minutě dotáhlo na domácí Toronto na tři body, ale přestože DeMar DeRozan neproměnil pak ani jeden trestný hod, nikdo další už na koš nevystřelil a Raptors vyhráli 86:83. Rozan k tomu přispěl 21 body, sedmi doskoky a šesti asistencemi, Kyle Lowry 24 body a litevský pivot Jonas Valančiunas 15 body a 11 doskoky. Na straně Spurs se dostal na 17 bodů a 14 doskoků LaMarcus Aldridge.

Brooklyn táhl za 17. výhrou v sezoně DeMarre Carrol, který proměnil devět z 12 střeleckých pokusů a dosáhl na 26 bodů. Phoenixu pomohl k výhře 108:100 v Denveru Devin Booker, autor 30 bodů. Tim Hardaway nasměroval New York 31 body včetně šesti trojek ze sedmi pokusů k vítězství 117:115 v Utahu. Nejlepším střelcem pátečního večera byl ale v dresu LA Lakers Jordan Clarkson, který přispěl 33 body k vítězství nad Indianou 99:86.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud