20. ledna 2018 • 14:11

Vítková doběhla ve stíhačce v Anterselvě sedmá

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Biatlonistka Veronika Vítková neudržela ve stíhacím závodu Světového poháru v Anterselvě třetí místo po sprintu a po třech chybách na střelnici skončila sedmá. Zvítězila Němka Laura Dahlmeierová.


Mezi muži oslavil osmou výhru v sezoně a třetí v řadě Johannes Thingnes Bö. Norský biatlonista předvedl ve stíhačce suverénní výkon s bezchybnou střelbou a o více než minutu porazil Francouze Martina Fourcada.

Nejlepší z Čechů Michal Šlesingr, který startoval z 55. místa po sprintu, minul až poslední ránu na střelnici a posunul se na 24. příčku. Bodoval i Adam Václavík, jenž si s jedním trestným kolem polepšil na 34. místo. Ztratil naopak Ondřej Moravec, po čtyřech trestných kolech po položkách vleže se propadl z desáté na 43. příčku.

Vítková chybovala jednou v první i druhé položce vleže a v polovině jela dvanáctá. "V první položce to byla její chyba, u druhé je mi to líto, protože měla čtyři pěkné rány a poslední byla těsná dole," řekl šéftrenér Ondřej Rybář České televizi.

Na první stojce mířila přesně a posunula se zpět do desítky na deváté místo. Další nepřesnost sice přišla na poslední střelbě, ale chybovaly i ostatní závodnice a Vítková v závěru dokázala vybojovat sedmé místo. "Na poslední střelbě zase byla rozházená, byla tam i rána se štěstím. Předvedla ale výborný finiš a se sedmým a třetím místem tady panuje spokojenost. Před olympiádou to je výborný," uvedl Rybář.

"Zase jsem se nevyvarovala svých jedniček. Asi nejvíce mě mrzí ta úplně poslední rána vleže. Tam mi čelo startovního pole odjelo. Na druhou stranu mám další výsledek v elitní desítce a to je super," řekla Vítková na webu biatlonového svazu.

Dahlmeierová chybovala jen jednou a především čistou závěrečnou položkou rozhodla o svém triumfu. V boji o stříbro ztratila Dorothea Wiererová před cílovou rovinkou hůlku. Běloruska Darja Domračevová, která ji soupeřce přišlápla, sportovně přestala finišovat a nechala Italku dojet druhou.

Oproti sprintu si pohoršily také Jessica Jislová, která klesla z 15. na 32. místo, a Eva Puskarčíková z 23. na 30. příčku. Jediný posun vzhůru zvládla Markéta Davidová, která startovala 46. a dojela na 39. místě.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud