20. ledna 2018 • 14:15

Rychlobruslařka Erbanová byla na druhé pětistovce v Erfurtu druhá

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Rychlobruslařka Karolína Erbanová obsadila na Světovém poháru v Erfurtu druhé místo v závodu na 500 metrů. Den po premiérovém triumfu na této trati v kariéře prohrála o osm setin sekundy s Vanessou Herzogovou z Rakouska.


Stejně jako v pátek se Erbanová představila v poslední rozjížďce společně s úřadující mistryní Evropy na pětistovce Herzogovou a tentokrát zajela horší čas. Opět se dostala pod hranici 38 sekund, ale Rakušanka se dokázala zlepšit a zvítězila časem 37,88 sekundy.

Pětadvacetiletá česká reprezentantka vystoupila ve SP na stupně vítězů v individuálním závodu potřinácté v kariéře. Na pětistovce byla popáté druhá.

V aktuálním hodnocení seriálu je nadále třetí, i když ji předstihla Herzogová. V Erfurtu totiž chybí nejrychlejší dvě sprinterky sezony Nao Kodairaová z Japonska a I Sang-hwa z Koreje. Zatímco doposud neporažená Kodairaová stále vede, I Sang-hwa klesla na čtvrté místo.

Do programu SP dnes v Erfurtu zasáhne i Martina Sáblíková, která se s Nikolou Zdráhalovou představí v závodu na 1500 metrů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud