20. ledna 2018 • 21:46

Florbalisté Vítkovic vyhráli šlágr v Mladé Boleslavi 10:3

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Florbalisté Vítkovic vyhráli ve šlágru 21. kola superligy v Mladé Boleslavi 10:3 a pokořili Středočechy podruhé v tomto týdnu. V úterý nad nimi vyhráli i ve finále poháru v Mostě 2:1 po samostatných nájezdech. Ostravané se díky tomu posunuli na druhé místo právě před Mladou Boleslav a bodově se dotáhli na vedoucí Chodov.


Mladá Boleslav sice v první třetině dvakrát vedla, ale Vítkovice ještě během ní otočily stav, ve druhém dějství získaly vedení 5:2 a pak dovršily debakl domácích. Pěti body za gól a čtyři asistence se zaskvěl Lukáš Hájek, dvěma trefami a jednou asistencí přispěl Martin Tokoš a dvakrát skóroval také další zkušený český reprezentant Tomáš Sladký.

"Jsem moc rád, že i přes lehkou oslavu v úterý a intenzivní čtvrteční trénink jsme se dokázali zkoncentrovat. Boleslav měla několik nebezpečných šancí, které pochytal Souček. Nicméně stejné množství šancí jsme my měli také. Naše hra se zápas od zápasu zlepšuje. Teď zpět na zem a makat dále," řekl trenér Vítkovic Pavel Brus webu Českého florbalu.

"Výsledek je pro nás krutý. Vítkovice dnes byly mnohem lepší v prostoru před brankou, odkud nám nastřílely většinu branek. V zápase jsme udělali velké množství individuálních chyb, které soupeř dokázal potrestat," hodnotil kouč Mladé Boleslavi Jan Pazdera, jehož tým ztrácí na vedoucí duo dva body.

V souboji nováčků rozdrtilo Znojmo poslední Ústí nad Labem 10:4 a posunulo se na 12. pozici před Bulldogs Brno. Čtyřmi body za tři góly a jednu asistenci k tomu pomohl Martin Šindelář. Přímou bitvu od deváté místo ovládli hráči FBC Ostrava, kteří zdolali Liberec 8:5.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud