21. ledna 2018 • 17:35

Müller a Lewandowski řídili výhru Bayernu nad Brémami

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Bayernu Mnichov díky dvěma zásahům Thomase Müllera a Roberta Lewandowského porazili v 19. kole německé ligy Brémy 4:2, za které utkání odchytal Jiří Pavlenka a Theodor Gebre Selassie odehrál druhý poločas. Nad Werderem Bayern vyhrál 15. bundesligové utkání v řadě. V čele tabulky má po šestém vítězství v řadě už šestnáctibodový náskok před čtveřicí týmů, které mají 31 bodů. Mezi nimi je i Schalke, které remizovalo 1:1 s Hannoverem.


Brémy vstoupily do zápasu na hřišti favorita aktivně a v osmé minutě se do první šance dostal Kruse. V zakončení úspěšný nebyl, v 25. minutě ale přihrávkou vybídl ke skórování Gondorfa, který zakončil mezi Ulreichovy nohy.

Bayern posléze přidal a blízko vyrovnání byl Süle, jeho pokus ale zablokoval obránce hostů. Před přestávkou už ale Pavlenka nestačil na Müllerovu střelu zblízka.

V závěrečné půlhodině padly hned čtyři góly. Za domácí se dvakrát hlavou prosadil Lewandowski, který se vrátil do sestavy mnichovského velkoklubu po zranění a se 17 brankami vede bundesligovou tabulku střelců. Polský kanonýr dal v tomto ročníku více branek než Brémy (16). Další zásah přidal Müller, který oslavil 100. gól v německé lize v dresu Bayernu. Brémám dopomohl ke druhé trefě domácí stoper Süle.

Schalke vedlo od 16. minuty, když se ve vápně zasekávačkou Pjaca zbavil obránce a překonal gólmana Tschaunera. Dvaadvacetiletý útočník, který v Gelsenkirchenu hostuje z Juventusu, proměnil svoji první střelu v bundeslize.

Hannover byl ale aktivnější a v závěru z tlaku vytěžil bod. Čtyři minuty před koncem vyrovnal Füllkrug, s devíti brankami nejlepší střelec týmu.

Fanoušci Schalke dali při utkání najevo svůj nesouhlas s přestupem Leona Goretzky, který v létě zamíří do Bayernu Mnichov jako volný hráč. Pískání doprovázelo každý záložníkův kontakt s míčem. Goretzka si svůj první ligový start v základní jedenáctce od 20. října příliš neužil a v 63. minutě ho trenér Tedesco vystřídal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud