21. ledna 2018 • 18:50

Liberec potvrdil střelecké procitnutí a rozdrtil Zlín 7:0

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Liberce rozdrtili v 42. kole extraligy Zlín 7:0 a navázali na páteční výhru nad Litvínovem (5:1), díky které ukončili sérii tří zápasů bez bodu. Na nejvyšší výhře Bílých Tygrů v sezoně se podílel dvěma góly a asistencí Dominik Lakatoš, tři body za gól a dvě přihrávky si připsal také Lukáš Jašek. Brankář Roman Will udržel potřetí v tomto ročníku nulu.


"Jsem rád, že jsme navázali výkonem na páteční výhru proti Litvínovu. Tvrdě bojujeme o play off a v naší situaci musíme vyhrávat a sbírat body, obzvláště doma. Snad konečně přišel kýžený zlom a odrazili jsme se vzhůru k příčkám zaručujícím účast ve vyřazovací části," řekl Lakatoš.

V první třetině měl Liberec více ze hry, častěji držel kotouč, ale větší šance měl Zlín. V polovině úvodního dějství zastavil Will střelu Fořta, která směřovala do napůl odkryté branky. Domácí kontrovali šancí Kvapila, který se proti Kašíkovi na brankovišti tváří v tvář neprosadil.

V jediné přesilovce domácích v první třetině pak měli paradoxně obrovskou šanci hosté. Přečíslení dvou na jednoho zakončil z první Šťastný, ale Will předvedl fantastický zákrok.

"Začátek zápasu byl velmi složitý. Soupeř hrál velmi dobře, organizovaně, celou první třetinu jsme se nedokázali prosadit. Roman Will tam zachránil dvě, tři tutové šance soupeře. Ta třetina mohla dopadnout úplně jinak," prohlásil kouč Liberce Filip Pešán.

Do druhé třetiny vstoupili aktivněji domácí a v 25. minutě začal kanonádu Ordoš, který pohotově dorazil Bližňákovu střelu. V polovině utkání využil svou rychlost Jašek, dostal se za obranu hostí a mazácky si vychutnal Kašíka bekhendovým zakončením mezi betony.

Domácí neustávali v tlaku. Ve 34. minutě tvrdě pálil Jánošík, Kašík zareagoval, ale vyražený puk doklepl do branky Lakatoš. O minutu později vstřelil po Kvapilově přihrávce stý gól Bílých Tygrů v letošním ročníku Bližňák. Ve 37. minutě se prosadil také obránce Šmíd a Kašíka vystřídal Štůrala.

Po 45 vteřinách třetí třetiny se Liberec znovu radoval. Na brankovišti si vychutnal Štůralu Bakoš a překonal jej kličkou mezi betony. Will poté ve spolupráci s Jánošíkem zlikvidoval velikou šanci Robertse Bukartse. Ve 48. minutě vybojovali Bílí Tygři puk v útočné třetině a po Jaškově přihrávce dovršil skóre Lakatoš. V závěrečných minutách se pak Bílí Tygři soustředili na obranu a čisté konto pro Willa.

"Musíme se omluvit našim fanouškům, kteří nás v hojném počtu přijeli podpořit. Je to ale trochu rozporuplné. Neomlouváme se za předvedenou hru, ale za výsledek, který je pro nás nejhorší v sezoně," prohlásil trenér Zlína Robert Svoboda.

ben jip

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud