21. ledna 2018 • 21:29

Adamský popřál synovi k narozeninám a pak dal dva góly

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Třinecký útočník Martin Adamský popřál v průběhu reklamní přestávky svému synovi Kryštofovi vše nejlepší k pátečním osmým narozeninám v předtočeném šotu na kostce a zazářil i na ledě. Jihlavské Dukle vstřelil v první třetině dvě branky a nasměroval Oceláře k výhře 4:1.


Třinec se gólově prosadil už po 47 sekundách zásluhou Vladimíra Draveckého, další dva zásahy přidal Adamský. "První třetina rozhodla celý zápas, protože stav 0:3 se těžko otáčí. Navíc každému týmu, když dá rychlé branky a vede o nějaký ten gól, se hraje lépe. Opadne z vás stres, že musíte vyhrát," řekl Adamský.

Ještě na začátku druhé třetiny mohli Oceláři z několika šancí zvýšit, ale poté jakoby vyklidili pole. "Neřekl bych, že jsme se šetřili, nějak to vyplynulo ze hry. Hráli jsme potom mizerně, vůbec jsme nebyli na hřišti, a proto se dostávali do šancí. Můžeme být rádi, že k tomu jednomu gólu nepřidali další. Ve třetí už to bylo lepší, ale určitě to nebyl od nás dobrý výkon," uvedl Adamský.

Se šesti střelami byl v utkání nejaktivnější a sahal i po hattricku. "Mohl padnout, ale jsem rád, že jsem vůbec nějaké góly dal," rozesmál se třinecký útočník, který má na kontě 198 extraligových tref a chce brzy překonat dvoustovku. "Doufám, že je stihnu ještě letos," dodal Adamský, mezi jehož koníčky patří myslivost, a po rozhovoru s novináři spěchal do lesa na posed.

Třinecký útočník překvapil i svého syna přáním k narozeninám. "Během zápasu furt lítá po zimáku, tak ho musela manželka držet chvilku ve skyboxu, aby to vůbec viděl. Jsem rád, že to vyšlo," řekl Adamský, kterému asistoval s přáním i Vladimír Roth. "Mezi jeho oblíbence ještě patří Rosťa Marosz, ale to teď nešlo," zmínil Adamský bývalého spoluhráče, který nyní působí v Pardubicích.

Adamského syn také hraje hokej, ale zda bude po tátovi útočníkem, ještě neví. "Pozice ještě nemají dané. Je to v plenkách, ale jsem rád, že hraje a doufám, že z něj bude alespoň z půlky takový hokejista jako já," dodal Adamský s úsměvem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud