22. ledna 2018 • 10:27

Golfista Rahm je po triumfu v La Quintě druhý v žebříčku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Španělský golfista Jon Rahm vyhrál turnaj CareerBuilder Challenge v La Quintě a po druhém triumfu na PGA Tour v kariéře se posunul už na druhé místo světového žebříčku. O vítězi se v jižní Kalifornii rozhodlo v dlouhém play off, v němž třiadvacetiletý Rahm na čtvrté dodatečné jamce porazil domácího Andrewa Landryho. Základní část turnaje oba zakončili se skóre -22, v play off pak třikrát zahráli par, než se Rahmovi na čtyřparové osmnáctce povedlo birdie.


"Rád bych vyhrál bez stresu na několika posledních jamkách, ale abych byl upřímný, nemohl jsem si nakonec přát lepší způsob, jak to dokázat. Turnaje jako tenhle formují charakter," řekl Rahm.

Rahm se stal profesionálem teprve předloni v létě a v neděli završil skvostnou bilanci z posledních tří startů. Navázal na listopadový triumf ve finále série European Tour v Dubaji a druhé místo z nedávného Turnaje šampionů na Havaji, kde nestačil jen na světovou jedničku Dustina Johnsona z USA. V žebříčku už je za ním, poté co přeskočil jiného Američana Jordana Spietha, a v tomto týdnu ho čeká obhajoba titulu na Farmers Insurance Open v San Diegu.

"Je těžké uvěřit, že jsem už před Jordanem Spiethem. Vždyť je to vítěz tří turnajů major. A já mám jen dva tituly, on víc než deset (11). Nikdy bych si nepomyslel, že už teď může být něco takového možné," řekl Rahm.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud