22. ledna 2018 • 11:25

Bekele doplní hvězdné startovní pole maratonu v Londýně

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Druhý nejrychlejší maratonec historie Kenenisa Bekele bude potřetí za sebou startovat na maratonu v Londýně. Tentokrát se při dubnovém závodě utká s domácí hvězdou Mo Farahem, pro kterého to bude první maraton po přechodu z dráhy na silnici, a olympijským šampionem Eliudem Kipchogem z Keni.


Trojnásobný olympijský vítěz Bekele stále drží dráhové světové rekordy na 5000 a 10.000 metrů. V maratonu má osobní rekord 2:03:03, takže ho od historického maxima Keňana Dennise Kimetta dělí šest sekund. V Londýně ještě Bekele nevyhrál. V roce 2016, kdy se necítil být úplně fit, skončil třetí. Loni ho trápily puchýře a doběhl druhý za Keňanem Danielem Wanjiruem. "Jsem nadšený, že se vracím do Londýna třetí rok za sebou, a strašně rád bych si vedl lépe než loni a vyhrál," uvedl pětatřicetiletý Bekele v tiskové zprávě pořadatelů.

Uvědomuje si, že v souboji s Farahem, Kipchogem a dalšími elitními vytrvalci to nebude snadné. "Trénuji velmi tvrdě s cílem přijet v dubnu do Londýna v nejlepší možné formě," poznamenal Bekele.

Loni před maratonem v Londýně a pak také před zářijovým maratonem v Berlíně otevřeně hovořil o touze překonat světový rekord. Ani jednou neuspěl. V Londýně doběhl v čase 2:05:57, v Berlíně vzdal. S několikadenním odstupem po závodě v Berlíně ale prohlásil, že stále věří, že maratonský světový rekord do konce kariéry překoná.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud