22. ledna 2018 • 15:56

Do nominace běžců na lyžích pro ZOH se dostal ještě Rypl

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Do týmu českých běžců na lyžích pro blížící se olympijské hry v Pchjongčchangu se dostal ještě Miroslav Rypl. Na místě pro čtvrtého muže dostal díky výsledku v závodě Světového poháru v Planici přednost před Alešem Razýmem a Adamem Fellnerem. V tiskové zprávě o tom informoval lyžařský svaz. Rypl doplní Martina Jakše, Petra Knopa, Michala Nováka a zatím dvě české ženy Petru Novákovou a Kateřinu Berouškovou.


Pětadvacetiletý Rypl v neděli v Planici obsadil 33. příčku v závodě na 15 kilometrů klasicky, od bodů ho dělilo šest sekund. Byl to jeho zatím nejlepší výsledek mezi elitou. Fellner skončil v tomtéž závodě na 49. místě, Razým obsadil 53. pozici.

Běžci tak už obsadili všech šest míst, které zatím mají pro olympijské hry k dispozici. Kvóta by ale mohla být ještě navýšena po přerozdělení volných míst Mezinárodní lyžařskou federací.

"Předpokládáme, že na základě realokací bychom mohli dostat ještě další dvě místa. V tom případě bychom do nominace doplnili Barboru Havlíčkovou a Karolínu Grohovou, abychom byli schopni postavit i ženskou štafetu," uvedl sportovní ředitel svazového úseku běžeckých disciplín Lukáš Sacher.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud