22. ledna 2018 • 17:44

Olympionik Vitásek rozhodl gólem v prodloužení zápas KHL v Rize

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Český obránce Ondřej Vitásek rozhodl gólem v prodloužení zápas Kontinentální hokejové ligy na ledě Dinama Riga, kde hosté z Chanty-Mansijsku vyhráli 2:1. Člen olympijského výběru se trefil v 62. minutě a dal druhou branku v sezoně.


V Lotyšsku se utkaly nejhorší týmy konferencí. Domácí klub si připsal šestou porážku za sebou, Jugra naopak uspěla po čtyřech nezdarech a díky dvoubodovému zisku poslala na poslední místo východní tabulky Ladu Togliatti.

Vitáskův reprezentační kolega Jakub Nakládal z Jaroslavle přihrál v duelu s Chabarovskem na vítěznou branku. Tu dal v 22. minutě v oslabení Jegor Averin, Lokomotiv nakonec vyhrál 3:0. Nakládal má v posledních šesti utkáních KHL průměr bod na zápas.

Hokejisté Čeljabinsku si po páté výhře za sebou zajistili postup do vyřazovací části. Domácí vítězství 3:1 nad Omskem jim tentokrát vychytal Vasilij Děmčenko. V předchozích čtyřech zápasech stál mezi tyčemi český reprezentant Pavel Francouz, který dvakrát udržel čisté konto, celkově dostal jen dva góly a vysloužil si ocenění pro nejlepšího brankáře uplynulého týdne.

Omsk se přitom v Čeljabinsku dostal v 21. minutě do vedení, domácí hráči však záhy otočili skóre a ještě během druhé třetiny přidali do sítě Dominika Furcha i třetí gól. Na všechny přihrál Švéd Richard Gynge, dvě branky dal běloruský reprezentant Nick Bailen. Furch si v utkání připsal 20 zásahů, Děmčenko zneškodnil 39 střel.

Doma uspěl rovněž Magnitogorsk, který porazil Kunlun 4:1. Jan Kovář přispěl k výhře Metallurgu jednou asistencí, celkově má na kontě 33 bodů a dál se přetahuje o pozici druhého nejproduktivnějšího Čecha v sezoně s Lukášem Radilem ze Spartaku Moskva.

Radil je na tom o bod lépe, v utkání s Čerepovcem si taktéž připsal asistenci, jenže klubu z ruské metropole nepomohl k vítězství ani hattrick Alexandra Chochlačova. Za hosty jednou skóroval Matěj Stránský, který se trefil v druhém zápasu za sebou, Severstal vyhrál důležitý duel o postup do play off 4:3 v prodloužení.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud