23. ledna 2018 • 13:03

Českou skupinu Ligy národů bude losovat "štístko" Šmicer

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Českým fotbalistům by při středečním losování Ligy národů mělo přát štěstí. Minimálně proto, že jejich skupinu bude losovat bývalý český reprezentant Vladimír Šmicer, přezdívaný Štístko. Vítěze Ligy mistrů z roku 2005 UEFA pozvala, aby rozlosoval právě Ligu B, do které patří i český národní tým.


"Nervozita není, spíše se těším. Pár losování jsem zažil třeba jako manažer reprezentace a to jsem byl nervóznější víc, protože se mě to přímo týkalo. Teď jen doufám, že nalosuji dobrou skupinu pro náš tým," řekl ČTK Šmicer před odletem do Lausanne, kde losování ve středu v poledne proběhne.

"Teď nejsem přímo zodpovědný za výsledky, jako když jsme s Michalem Bílkem vedli národní tým. Takže se spíše těším na tu atmosféru losu. Mám na UEFA pár známých, se kterými se po dlouhé době uvidím. Ale samozřejmě doufám, že budu mít šťastnou ruku," dodal osmdesátinásobný reprezentant a vicemistr Evropy z roku 1996.

Češi jsou ve třetím koši Ligy B. Do skupiny tak mohou dostat z prvního koše Rakousko, Wales, Rusko či Slovensko a z druhého koše Švédsko, Ukrajinu, Irsko nebo Bosnu a Hercegovinu. Šmicer ale zatím ani netuší, jaké složení je vysněné pro vedení reprezentace v čele s trenérem Karlem Jarolímem.

"Trenér Jarolím mi k tomu ještě nic neříkal. Já vlastně ani nevím, koho můžeme dostat. Zatím jsem k tomu vůbec nic nezjišťoval. Určitě se ale s trenérem do losu uvidíme, tak se ho zeptám, koho by si přál. Všechno budu zjišťovat až dnes večer a zítra před losem. Opravdu toho o té soutěži teď moc nevím," připustil Šmicer.

Cení si toho, že ho UEFA pozvala jako jednoho ze čtyř ambasadorů losování. "Je to příjemné, protože alespoň vím, že na mě lidé na UEFA nezapomněli. Občas jezdím hrát za výběr Evropy, známe se, pak nás dál využívají jako ambasadory. Není to poprvé, co pro UEFA něco dělám. Podporoval jsem i Gianniho Infantina, když kandidoval na předsedu FIFA, byl jsem v jeho týmu. Je příjemné, když člověk ví, že na mě nezapomněli," dodal Šmicer, který kariéru lemovanou angažmá v Liverpoolu, Lens, Bordeaux a Slavii ukončil v roce 2009.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud