24. ledna 2018 • 12:10

Z širší nominace Německa na OH vypadlo pět hokejistů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Kouč hokejistů Německa Marco Sturm vyškrtl pětici hráčů ze širšího kádru pro olympijské hry v Pchjongčchangu a uzavřel pětadvacetičlennou nominaci. Do týmu se nedostali brankář Mathias Niederberger z Düsseldorfu, obránci Konrad Abeltshauser z Mnichova, Sinan Akdag z Mannheimu, Justin Krueger z Bernu a útočník Stefan Loibl ze Straubingu.


Jednatřicetiletý Krueger má z vyřazených hráčů díky sedmi účastem na světových šampionátech největší zkušenosti, ale premiérového startu na olympiádě se nedočká. Jeho otec Ralph Krueger vedl jako trenér třikrát pod pěti kruhy Švýcarsko a před čtyřmi roky v Soči byl u zlatého týmu Kanady jako poradce.

Němci, kteří na minulé olympiádě v Soči chyběli, budou hrát v základní skupině C s Finskem, se Švédskem a s Norskem. Před turnajem sehrají 6. února přípravný zápas v Klotenu s domácím Švýcarskem.

Nominace hokejistů Německa na OH v Pchjongčchangu (14.-25. února):

Brankáři: Danny aus den Birken (EHC Mnichov), Dennis Endras (Mannheim), Timo Pielmeier (Ingolstadt),

obránci: Daryl Boyle, Yannic Seidenberg (oba EHC Mnichov), Frank Hördler, Jonas Müller (oba Eisbären Berlín), Christian Ehrhoff, Moritz Müller (oba Kolín nad Rýnem), Björn Krupp (Wolfsburg), Denis Reul (Mannheim),

útočníci: Patrick Hager, Dominik Kahun, Brooks Macek, Frank Mauer (všichni EHC Mnichov), Marcel Goc, Marcus Kink, Matthias Plachta, David Wolf (všichni Mannheim), Yasin Ehliz, Leonhard Pföderl, Patrick Reimer (všichni Norimberk), Gerrit Fauser (Wolfsburg), Felix Schütz (Kolín nad Rýnem), Marcel Noebels (Eisbären Berlín).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud