17. února 2018 • 21:47

Mašek porušil nepsané pravidlo před penaltou a rozhodl o výhře

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalista Dominik Mašek porušil nepsané pravidlo, že faulovaný hráč nekope penaltu, a dobře udělal. Dvaadvacetiletý ofenzivní záložník v 63. minutě úvodního jarního kola proti Brnu pokutový kop bezpečně proměnil a rozhodl o výhře Bohemians 1905 1:0. Doufal, že snad konečně zlomil penaltové prokletí "Klokanů", kteří na podzim pokutový kop dvakrát nedali.


"V přípravě i hodně na tréninku jsem kopal penalty, jednu v zápase a proměnil jsem. Takže jsem byl i určený, věřil jsem si na ni. Jsem strašně moc rád, že jsme konečně prolomili tu penaltovou mizérii a spadlo to tam," řekl novinářům Mašek.

V 62. minutě dostal od záložníka Martina Haška mladšího kolmici za obranu a po zákroku brněnského brankáře Dušana Melichárka šel k zemi. "Penalta to byla. Byl jsem u míče dřív, píchnul jsem si ho a gólman nešikovně trefil mou zadní nohu. Od první vteřiny jsem si byl jistý, že to faul byl," prohlásil Mašek.

Melichárka poslal na opačnou stranu, i když původně chtěl kopat penaltu jinam. "Abych pravdu řekl, v první půli jsem byl rozhodnutý, že ji kopnu úplně na druhou stranu. Ale viděl jsem na poslední chvíli, že se tam gólman pohnul, tak jsem svoje rozhodnutí změnil," podotkl Mašek ke svému druhému gólu v ligové sezoně a celkově pátému v české nejvyšší soutěži.

Ještě před penaltou z dorážky Rudolf Reiter trefil tyč odkryté branky, ale Mašek neměl strach, že by sudí Pavel Franěk nechal výhodu a pokutový kop neodpískal. "Moc jsem to neviděl. Jak jsem padal, otočil jsem se do nějakého kotrmelce. Pak už jsem jen viděl, že míč padnul na tyč. Pak už jsem slyšel hvizd rozhodčího. Dobře, že to písknul," řekl Mašek.

Krátce po vedoucí brance musel po druhé žluté kartě ze hřišti vyloučený spoluhráč Siim Luts a Mašek chvíli nato střídal. Oslabení Bohemians pak nervózně sledoval z lavičky. "Samozřejmě na střídačce jsou to ještě větší nervy. Cítil jsem ale z kluků, že máme velkou vůli a že nám Brno už gól nedá," přiznal Mašek.

Bohemians se díky výhře posunuli už na šesté místo, před sezonou přitom byli považovaní za jednoho z adeptů na sestup. "Šesté místo a 25 bodů po 17 kolech, to zní moc hezky, vstup do jara se nám povedl. Měla by to pro nás být taková vzpruha, bude se nám lehčeji dýchat. Máme před sebou zápas na Slavii. Budeme tam chtít uhrát co nejlepší výsledek a třeba i vyhrát," dodal bývalý hráč Příbrami, Hamburku a nizozemského Cambuuru.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud