17. února 2018 • 22:37

Nikdo nám ho nebude mlátit, řekl Strnad po výhře pro Jágra

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejistům Kladna zatrnulo, když v úvodu prvoligového duelu s Havířovem zůstal po zákroku Marka Sikory a nárazu do mantinelu na ledě bezvládně ležet zraněný Jaromír Jágr. Kapitán Rytířů pro domácí zápasy Jakub Strnad přiznal, že ve zbytku první třetiny se nepříjemný okamžik podepsal na výkonu týmu. Byl rád, že Kladno zápas i pro hrající legendu a majitele klubu vyhrálo 3:1.


"Vůbec nic příjemného to nebylo, když jsme viděli, že nevnímá, a vůbec jsme nevěděli, co s ním je. Myslím, že to tady zaskočilo úplně všechny," řekl novinářům Strnad, který sice nebyl při Jágrově zranění na ledě, ale hned vzápětí tam ze střídačky vjel. "Pomáhal jsme tam doktorům. Fakt to bylo nepříjemné tam vidět bezvládné tělo."

Na led zamířila i nosítka, ale Jágr nakonec zamířil za doprovodu lékaře Kladna Petra Fulína na střídačku a následně do kabiny. S krvácející ránou v obličeji a viditelně otřesený. "Nevím, jak na tom teď je, ale fakt to nebylo nic hezkého," doplnil Strnad.

Šestadvacetiletý útočník doufá, že bude bude nedávná posila z Calgary z NHL brzy v pořádku. "Je to pro nás ztráta a věříme, že se dá co nejdříve do kupy a bude nám pomáhat dál. Je to ale hokej, musíme se obejít i bez něj. To se může stát kdykoliv i v play off, to nás nemůže zaskočit," uvedl Strnad.

Bezprostředně po zákroku ale byl podle něj tým Rytířů vyvedený z míry byl. "Byli jsme z toho psychicky rozhození a do konce první třetiny jsme byli takoví rozháraní," podotkl Strnad. Kladenští si ale řekli, že i pro Jágra chtějí vybojovat výhru.

"Nikdo nám ho nebude mlátit. Musíme se k tomu tak postavit. Navíc to byl zápas jako v play off. My body potřebujeme, abychom udrželi třetí místo," doplnil Strnad.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud