18. února 2018 • 04:45

Motokrosař Podmol se polepšil, v Berlíně vyskákal druhé místo

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Libor Podmol obsadil druhé místo v sobotním závodu mistrovství světa ve freestyle motokrosu v Berlíně a po prvním medailovém výsledku v sezoně si polepšil na třetí příčku v průběžné klasifikaci. Český exmistr světa v německé metropoli nestačil jen na domácí vycházející hvězdu Luca Ackermanna, který po předchozích dvou druhých místech poprvé vyhrál a ujal se vedení v šampionátu.



 „Pro mě to byly velice stresující závody. V pátečním dni jsem bojoval s novou motorkou, kterou mi vyndali z krabice až v Berlíně. Husqvarna, na které jsem jezdil, zůstala ve Španělsku. S motorkou jsem se nemohl nějak srovnat, asi byly ohnuté tlumiče. V sobotu jsme změnili převod a jezdilo se mi lépe," konstatoval Podmol

"Na konci tréninku jsem se rozhodl zkusit egg roll a nedopadlo to dobře. Skočil jsem o metr dál, než jsem chtěl, a nedokázal při dopadu zatočit motorku do dopadu. Naštěstí motorka se díky této ráně srovnala a večer už vše vycházelo. Když se nedaří, tak to nakonec dopadne dobře," kroutil hlavou.

"Finálovou jízdu jsem zakončil bodyvarialem California roll s dopadem bez držení. Jednalo se o moji premiéru a dopadalo to dobře. Myslím, že tohle byl rozhodující trik v mé jízdě. Za druhé místo jsem velice rád," ulevilo se Podmolovi, který nastínil i svůj nejbližší program. "V týdnu odlétám do Španělska, kde se budu připravovat na další závod mistrovství světa. Mám co trénovat, vím kde jsou chyby.“

Mimo stupně vítězů skončil vítěz dosavadních dvou závodů a úřadující mistr světa Maikel Melero ze Španělska a páté místo jej stálo průběžné vedení. Podmol se k němu přiblížil na rozdíl osmi bodů. Ackermann, jenž už v pátek v Berlíně jako první jezdec v historii předvedl v soutěži dvojité salto vzad, má o další čtyři body víc.

Petr Pilát, který v pátek skončil pátý před Podmolem, tentokrát do šestičlenného finále nepostoupil a na devátém místě si připsal nejhorší výsledek v sezoně. Celkově je šestý.

Šampionát bude pokračovat 24. března v Krakově.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud