18. února 2018 • 05:45

Björndalen slavil další medaili, tentokrát ale "jen" manželčinu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Legendární biatlonista Ole Einar Björndalen si užívá olympijské hry v Pchjongčchangu, i když jen jako divák. Poprvé od Lillehammeru v roce 1994 na nich nezávodí, protože v nabité norské konkurenci se nekvalifikoval, přesto si v sobotu prožil další medailovou radost. Jeho žena Darja Domračevová vybojovala v závodu s hromadným startem stříbro.


"V prvním závodu seděl u počítače a předával informace lidem podél trati. Dneska už byl u ní sám. Je jasné, že mi přinesl štěstí," líčila s úsměvem Domračevová reprezentující Bělorusko. "Je pro mě důležité, že tady je. Přináší mi klid a pomáhá mi s praktickými věcmi, jako třeba s testováním lyží," pochvalovala si.

Björndalen sám na olympiádách vybojoval 13 medailí včetně osmi zlatých, Domračevová jich má po sobotním úspěchu zatím pět. "Samozřejmě bych mnohem radši sám běžel, ale jsem sportovní fanatik a hry se mi líbí. I když je tady při některých závodech málo diváků, což se ale vědělo předem," řekl čtyřiačtyřicetiletý Nor.

V Koreji sleduje nejen biatlon, ale i běh na lyžích. A díky své ženě může prožívat další radosti. Spolu s Darjou přivezou dceři Xenii nejméně jednu medaili a s ní spojeného maskota her, bílého tygra Suhoranga. "Už má plyšáků spoustu, ale tenhle je hodně cenný," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud