18. února 2018 • 06:33

Nejlepší smeče před Utkáním hvězd NBA předvedl nováček Mitchell

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Nováček NBA Donovan Mitchell ovládl prestižní soutěž ve smečování v předvečer Utkání hvězd. V losangeleské hale Staples Center se jednadvacetiletý rozehrávač Utahu prosadil ve finále proti Larrymu Nanceovi z Clevelandu.


Takzvaný Slam Dunk Contest měl vítěze z řad Jazz podruhé v historii, Mitchell napodobil Jeremyho Evanse, který se radoval v roce 2012. Nový šampion byl přitom do soutěže nominován až jako náhradník za zraněného Aarona Gordona z Orlanda.

"Strašně jsem si přál vyhrát. Vždycky to byla moje nejoblíbenější soutěž. A že jsem tady a ještě jsem vyhrál, to je fantazie," radoval se Mitchell.

Nejlepším střelcem trojek se stal Devin Booker z Phoenixu. Ve finále trefil 20 z 25 střel, nasbíral rekordních 28 bodů z 34 možných a porazil vítěze soutěže z roku 2016 Klaye Thompsona z mistrovského Golden State a Tobiase Harrise z Los Angeles Clippers. Obhájce prvenství Eric Gordon z Houstonu vypadl v prvním kole.

Soutěž zručnosti pro sebe rozhodl Spencer Dinwiddie z Brooklynu po finálovém vítězství nad finským soupeřem ve službách Chicaga Laurim Markkanenem. Dovednostního slalomu se nemohl zúčastnit obhájce prvenství Kristaps Porzingis, kterému nedávno skončila sezona kvůli přetrženému vazu v koleně. "Jsem rád, že jsem tuhle trofej zase vrátil do rukou rozehrávačům," komentoval Dinwiddie návrat k tradici, kterou v minulých dvou letech narušily úspěchy pivotů Porzingise a Karla-Anthonyho Townse.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud