18. února 2018 • 07:40

Hirscher si v obřím slalomu vyjel druhé olympijské zlato

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Zatímco sobotní závod ve sjezdovém lyžování na olympijském svahu v Pchjongčchangu měl senzační vítězku v Ester Ledecké, která vyhrála super-G, dnešní obří slalom podle očekávání ovládl Marcel Hirscher. Úřadující mistr světa z Rakouska porazil soupeře o více než sekundu a na hrách v Koreji slaví po kombinaci druhé zlato. Dvacetiletý Filip Forejtek skončil jednatřicátý.


Hirscher vykročil sebejistě za dalším olympijským prvenstvím už v prvním kole a náskok 63 setin ve finálové jízdě ještě zdvojnásobil. Od druhého Henrika Kristoffersena ho dělilo v součtu 1,27 vteřiny, bronz ze Soči obhájil Francouz Alexis Pinturault. I on už měl z úterní kombinace jednu medaili, a to stříbrnou.

Osmadvacetiletý Hirscher může v Koreji završit zlatý hattrick, pokud se mu podaří i čtvrteční slalom. Pro rakouskou výpravu na těchto hrách získal šestinásobný celkový vítěz Světového poháru pátý cenný kov. Kristoffersen se probojoval ke stříbru z 10. místa po prvním kole, naopak v poli poražených skončil obhájce zlata ze Soči Američan Ted Ligety. Čtyři roky po triumfu je patnáctý.

Ze čtyř českých reprezentantů dokončil obří slalom jen Forejtek a 31. místo je jeho nejlepším výsledkem na hrách v Koreji, kde byl ve čtvrté desítce i ve sjezdu a superobřím slalom. V kombinaci vypadl ve slalomu. Dnes na Hirschera ztratil osm sekund. Ondřej Berndt, Adam Kotzmann i Jan Zabystřan v prvním kole chybovali.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud