18. února 2018 • 11:35

Hlasy po hokejovém zápase ČR - Švýcarsko na olympijském turnaji

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hlasy po hokejovém zápase Česká republika - Kanada na olympijském turnaji v Pchjongčchangu:


Josef Jandač (trenér): "Nebyla to jednoduchá utkání, ani první s relativně slabším soupeřem. Ale máme tři vítězství a první úkol, který jsme si dali, vyhnout se osmifinále a jít rovnou do čtvrtfinále, jsme splnili. Zatím na turnaji nedostáváme góly, což je důležité. Pavel Francouz má výbornou formu a chytá spolehlivě. Dnes bylo také důležité, že jsme ubránili oslabení."

Michal Řepík (útočník): "Jsme spokojeni. Jen škoda druhé poloviny první třetiny, kdy jsme udělali fauly. Jinak jsme zápas odehráli dobře dozadu, měli jsme hodně šancí, které jsme i kvůli tomu, že jejich gólman chytal dobře, neproměnili. Jsme ale rádi, že jsme vyhráli a postoupili přímo do čtvrtfinále. Teď se můžeme trošku uklidnit, nemusíme se hned připravovat na další zápas a pošetříme nějaké síly. Budeme i nasazení, takže bychom mohli jít v uvozovkách proti slabšímu soupeři. Uvidíme, kdo na nás přijde."

Jan Kolář (obránce): "Teď jsme hlavně spokojeni, že máme tři dny volna. Program byl hodně náročný, všechny tři zápasy byly náročné. Je těžké hrát takhle za sebou, tím spíš, když jsou všechny týmy vyrovnané. Pokud vás tady někdo na jednu třetinu zamkne, rozdýcháváte to každý zápas. Jsme hodně rádi, že jdeme dál z prvního místa. Švýcaři hráli dobře. Sice jsme měli ve druhé třetině víc ze hry, ale nepramenily z toho žádné šance, protože oni dobře bránili prostor před brankou. Nám se vůbec nedařilo tam dostat puky na odskok a na dorážky. Hlavně, že to tam pak spadlo ve třetí třetině. Pak už jsme to dohráli v klidu."

Dominik Kubalík (útočník): "Trošku mi pomohlo, že hraju ve Švýcarsku, protože jsem věděl o některých hráčích, co hrají a dělají. Jestli obránci hrají do těla nebo ne. Člověk si může více dovolit. Snažil jsem se toho využít, ale zase tam nejsem tak dlouho, abych kluky poznal úplně. Jsem rád, že jsem i ve druhém zápase dal gól, ale neupínal jsem se k tomu, že musím v každém utkání skórovat. To vůbec ne. Jsem rád, že se mi daří a přenesl jsem si formu z klubu. Hlavní je, že vyhráváme."

Martin Erat (útočník): "Splnili jsme první cíl, udělali jsme důležitý krok. Ve vyřazovacích bojích hraje roli každý sprint, každý souboj. My starší kluci v týmu dbáme na to, aby nasazení bylo stoprocentní. Musíme si dát pozor na oslabení, protože jestli takhle ve čtvrtfinále budeme sbírat fauly, dostaneme dva góly a jedeme domů. Už hodně let čekáme na medaili, chtěl bych přispět k ukončení téhle série. Proto jsem přijel. Nejsou tu hráči z NHL, ale olympiáda je pořád olympiáda."

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud