18. února 2018 • 11:44

Ester potřebuje klid, říká manažer, jenž zařizoval i matraci

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Do pěti do rána odpovídal manažer Ester Ledecké na maily se žádostmi o rozhovor a různá pozvání. Šokující vítězství dvaadvacetileté Češky v sobotním superobřím slalomu na olympiádě strhlo vlnu zájmu, ale Viktor Valta všechny žádal o trpělivost a klid pro hvězdu.


Ledeckou nyní čeká přeorientování se z lyží na snowboard, v kterém by měla příští týden zaútočit dle očekávání na zlato v paralelním obřím slalomu.

"I já se snažím nechávat Ester maximální klid, aby se mohla soustředit na závody. Potřebuje se dostat do svých kolejí, aby si připravila svůj hlavní závod, na který sem původně jela. Je to pro ni důležité, na tenhle snowboardový závod se připravuje celou kariéru, byla by škoda to nějak narušit přípravu, na kterou je zvyklá," řekl.

Už pár minut po senzačním triumfu Ledecké v super-G Valta odhadoval, že nastane doslova mediální "maso". Druhý den po závodu už věděl, že se nemýlil. "Do pěti do rána jsem odepisoval na všemožné strany a všichni píšou dál," řekl. Zmínil všechny velké mediální společnosti a přidal, že Ledecká měla i pozvání třeba do Rakouského domu, ač o setinu sekundy připravila o už oslavované zlato Annu Veithovou.

Valta si udělal přehled, kdo se s jakou žádostí ozval. Všechny shodně žádá o strpení s tím, že před média Ledecká předstoupí v mixzóně po snowboardovém závodu a velké setkání se plánuje na závěr olympiády v neděli 25. února do Českého domu.

"Ester je profesionál na sjezdovce i jinde. A i když ze začátku olympiády nemluvila a teď zase nebude, není to u ní nic neobvyklého. Takhle funguje. Den před závodem má absolutní klid. Jakmile odjede závod, tak by se rozkrájela," řekl Valta.

Valta má v agentuře Sport Invest Marketing Ledeckou na starosti a dobře ví, jak s ní rozmlouvat. "Jde to s ní relativně dobře. Ne vždycky má telefon u sebe. Občas nečte maily, takže je třeba si k ní najít cestu, třeba přes WhatsApp nebo Messenger," zmínil mobilní komunikační aplikace. "A když se nedá sehnat, tak je vždy na příjmu maminka (Zuzana), ona to vyřídí nebo Ester předá."

Ledecké se snaží splnit všechna přání. Třeba nyní se jí snažil na olympiádě zajistit kvalitní spánek ve Phoenix Parku, kam se ze soboty na neděli přestěhovala, aby bydlela u snowboardových tratí. "Měla tvrdou matraci, tak jsme přivezli tu z olympijské vesnice," řekl Valta, že se využila matrace olympijského týmu.

Ještě den po úžasném superobřím slalomu si Valta přehrával pocity, které v cílovém prostoru prožíval. "Úplně se mi třásly ruce. Byl to neuvěřitelný zážitek. Nádhera. Šok jako blázen," říkal a doufal, že Ledecká ještě neřekla poslední slovo. "Já doufám, že to ještě nenastalo. Že to takhle bude pokračovat," přál si Valta.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud