18. února 2018 • 11:51

Jun Song-pin kvůli skeletonu za dva týdny přibral 16 kg

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Olympijský vítěz ve skeletonu Jun Song-pin nikdy neměl strach spustit se ledovým korytem v rychlosti přes sto kilometrů hlavou napřed. V úvodu kariéry měl naopak největší problémy s tím, když se začal přejídat, protože se kvůli sportu rozhodl přibrat během dvou týdnů 16 kilogramů.


"Když jsem se skeletonem začal, měl jsem pocit, že potřebuji přibrat, protože to byla nejlepší a nejrychlejší cesta ke zlepšení. V tomhle sportu totiž váha znamená sílu a rychlost," řekl třiadvacetiletý Jun Song-pin v rozhovoru pro agenturu Reuters.

V devatenácti letech proto jedl každé dvě hodiny a cpal do sebe především jídla bohatá na proteiny i tradiční korejská jídla s rýží. "Nikdy jsem neměl prázdný žaludek. Byl jsem neustále přecpaný, a když jsem nespal, tak jsem buď jedl, nebo trénoval," přidal.

Dnes Jun Song-pin jí třikrát denně, váží 87 kilogramů a je s váhou spokojený. "Doufám, že už to nikdy nebudu muset dělat," prohlásil korejský reprezentant, který pátečním vítězstvím ukončil na olympiádě nadvládu závodníků z Evropy a Severní Ameriky.

Jun Song-pin, který na cestě za celkovým triumfem v aktuálním Světovém poháru vyhrál pět z osmi závodů, na sebe však neupozornil jen výsledky. Proslavila ho i helma, kterou si nechal udělat podle komiksového superhrdiny Iron Mana. Všiml si toho dokonce i režisér prvního filmu o Tony Starkovi a na twitter umístil obrázek korejského skeletonisty se slovy "Iron Man na ledě".

"Nevím, jestli jsem teď pro někoho hrdinou. Ale budu moc pyšný, pokud se nějaký sportovec a začátečník stane díky mně mistrem světa," řekl Jun Song-pin, který teď plánuje především odpočinek. "A také bych chtěl cestovat po světě. Rád bych se zase vrátil do Evropy. Ale jen tak s batohem, ne na trénink a závody," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud