18. února 2018 • 18:57

Produktivitu na OH vede Tolvanen, Řepík je sedmý

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Osmnáctiletý finský útočník Eeli Tolvanen vede po základních skupinách produktivitu olympijského turnaje hokejistů v Pchjongčchangu. Talent hrající KHL v dresu Jokeritu Helsinky, jehož loni draftoval v NHL v prvním kole na 30. pozici Nashville, si připsal ve třech zápasech šest bodů za tři branky a stejný počet asistencí.


Druhý je zkušený čtyřiatřicetiletý kanonýr Ilja Kovalčuk z výběru olympijských sportovců z Ruska, jenž má pět bodů a s čtyřmi brankami se dělí s krajanem Kirillem Kaprizovem o vedení v tabulce střelců.

Nejproduktivnějšímu českému hráči Michalu Řepíkovi patří s čtyřmi body za tři góly a jednu přihrávku spolu se Švýcarem Piusem Suterem sedmá pozice. Mezi střelci se dělí o třetí místo s Tolvanenem, Suterem, Kanaďanem Reném Bourquem a Slovincem Jan Muršakem.

Pozici nejlepšího nahrávače sdílejí s pěti asistencemi Švéd Linus Omark s Kanaďanem Derekem Royem. Nejproduktivnějším obráncem je s čtyřmi body za dvě trefy a stejný počet asistencí Fin Sami Lepistö.

Nejlepší bilanci účasti na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech má s šesti kladnými body bek Vjačeslav Vojnov z OSR. Řepík se s čtyřmi plusovými body dělí o čtvrté místo.

Český centr Tomáš Mertl je na turnaji druhým nejúspěšnějším hráčem na vhazování. Vyhrál jich 18 z 25 a má úspěšnost 72 procent. Lepší je pouze Kanaďan Eric O'Dell (77 procent).

Brankář Pavel Francouz je třetí s úspěšností zákroků rovných 95 procent i s průměrem 1,30 obdržené branky na zápas. Statistikám vládne Švéd Viktor Fasth s úspěšností 97,22 procenta a průměrem 0,50 gólu na utkání. Fasth dokázal stejně jeho krajan Jhonas Enroth, Švýcar Jonas Hiller, Vasilij Košečkin z OSR a Kanaďan Kevin Poulin udržet čisté konto.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud