19. února 2018 • 06:42

Pro Mansourovou s Češkou OH skončily, atmosféru si ale užívají

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Olympijské hry v Pchjongčchangu skončily pro český taneční pár Cortney Mansourová, Michal Češka již po úvodním krátkém tanci, i tak si ale krasobruslaři start na vrcholné akci užili. Kanadsko-česká dvojice možná trochu doplatila na skutečnost, že na ploše Ledové arény v Kangnungu představila jako úplně první.


"Není to nejlepší. Ať chceme nebo ne, v dalších jízdách už rozhodčí budou tahat jiné známky. Když jedete úplně první, nevědí ještě, jaké známky nasadit," řekl Češka krátce po vystoupení.

Mansourová a Češka při olympijské premiéře známkou 53,53 bodu zaostali téměř o bod a půl za nejlepším krátkým tancem sezony. Za postoupivšími páry o něco ztráceli v technice, ale výraznější manko nabrali ve druhé sadě známek. Nakonec je od startu ve finálovém programu dělilo necelých šest bodů.

"V technické známce jsme porazili ukrajinský pár, který byl desátý na Evropě, ale v druhé známce nás předčili o šest bodů. To je prostě krasobruslení, s tím nic neuděláme. Celý závod jsme otvírali, takže tak," pokrčil rameny pětadvacetiletý krasobruslař. "S tím, jak jsme zajeli, jsem ale spokojená," doplnila ho Mansourová.

Krasobruslařské závody začínají na olympiádě nezvykle již dopoledne, brzký start tak posunul i budíček českých reprezentantů. "Když jsme viděli los, nebyli jsme nadšení, že jedeme první. To není nikdy nejlepší. Ale pak jsme si řekli, že to pojmeme tak, že je super zahajovat olympijskou soutěž," řekla Mansourová. "Když nejste mistři světa..." dodal Češka.

Rozespalí ale rozhodně nebyli. "Mně to nepřijde tak brzo, já byla vzhůru ve čtyři, pro mě už je to půlka dne," smála se Mansourová po desáté hodině. "Neměla jsme na výběr. Jako holka si musíte udělat make-up, účes, to pár hodin zabere," vysvětlovala brzký budíček. Součástí kostýmu byl i nezvyklý řetízek s olympijskými kruhy. "Ručně ho pro mě vyrobila moje nejlepší kamarádka Penny Coomesová, která závodí za Anglii. Máme ho obě," řekla.

Mansourová s Češkou jsou v dějišti olympijských her již dva týdny, část pobytu však strávili v Soulu, kam odjeli trénovat. V Kangnungu totiž neměli k dispozici dostatek času na ledu.

"Bruslili jsme tam v olympijském parku a i tam bylo hodně olympijské symboliky. Pro mě je to zatím nezapomenutelný zážitek, užíváme si tu každý den. I jednotlivé drobnosti, jako sbírání odznáčku, focení v olympijských fotobudkách," uvedla Mansourová. Nadšený byl i Češka. "Můžeme se setkávat se všemi sportovci, bydlet s hokejisty. Cortney bydlí s Martinou Sáblíkovou, pro ni to není tak významné, ale já jí záviděl," dodal Češka s úsměvem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud