19. února 2018 • 13:23

Dvojbobům před poslední jízdou vládne Kripps, Dvořák je patnáctý

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Kanaďané Justin Kripps a Alexander Kopacz se po třetí jízdě dostali do vedení v olympijské soutěži dvojbobů. Před závěrečným kolem, které v Pchjongčchangu začne ve 14:00, vede letošní vítěz Světového poháru o šest setin sekundy před čtyřnásobným mistrem světa Francescem Friedrichem z Německa. Dominik Dvořák s Jakubem Noskem klesli na 15. místo, Jan Vrba s Jakubem Havlínem jsou třiadvacátí a poslední jízda už bude bez nich.


Friedrichovi s brzdařem Thorstenem Margisem se nedělní jízdy moc nepovedly, jakožto nejhorší ze tří německých posádek po nich byli pátí. Jenže dnes razantně zaútočili, časem 48,96 sekundy překonali o dvanáct setin rekord dráhy a budou usilovat o zlato.

Na to ale může pomýšlet i několik dalších soupeřů, neboť první a pátý dvojbob dělí před finále pouhých 13 setin sekundy. Třetí zůstal Němec Johannes Lochner, čtvrtý je Lotyš Oskars Melbardis a na páté místo klesl dosud vedoucí německý pilot Nico Walther.

Dvořák s Noskem, pro něž bylo v této sezoně nejlepším výsledkem 12. místo z Iglsu, si v třetí jízdě o jednu pozici pohoršili. Vrbu s Havlínem dělilo od finálové dvacítky 36 setin sekundy.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud