19. února 2018 • 18:21

Podrazil je mistrem světa ve veslování na trenažéru

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Jakub Podrazil se stal o víkendu v americké Alexandrii mistrem světa ve veslování na trenažéru. Na prvním oficiálním halovém šampionátu federace FISA zvítězil šestadvacetiletý reprezentant Dukly Praha s náskokem devíti sekund před Finem Joelem Naukkarinenem, třetí skončil Američan Thomas Phifer. Na startu kategorie Open bylo 46 závodníků z devíti zemí.


Podrazil je českým šampionem v jízdě na trenažéru z let 2016 a 2017 a předloni vyhrál i mistrovství Evropy. V USA si v dvoukilometrovém závodě vytvořil časem 5:44,8 minuty osobní rekord.

"Ale čekal jsem to ještě o kousek lepší, o jednu dvě sekundy. Je to inspirace na příští rok. Tímhle v hale končím, příští týden začínáme na vodě," uvedl na webu pořadatelů Podrazil, který na vodě tvoří posádku dvojky bez kormidelníka s Lukášem Helešicem a předloni spolu startovali na olympijských hrách v Riu de Janeiro. Na loňském MS byli osmí.

Ženskou šampionkou se stala Olena Burjaková z Ukrajiny, kategorie lehkých vah ovládli Polák Artur Mikolajczewski a domácí Christine Cavallová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud