19. února 2018 • 18:56

Basebaloví trenéři se v Nymburce učí od profesionálů z MLB

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zhruba třicítka českých baseballových trenérů má v tomto týdnu možnost učit se od zahraničních profesionálů včetně bývalých hráčů Major League Baseball (MLB). Zámořská liga tu za podpory České baseballové asociace a České baseballová akademie během týdne v rámci svého programu pro mezinárodní rozvoj představí aktuální trendy a inovace.



"Na první rozvojový program v České republice se těšíme. Jsme připraveni šířit baseball na celém světě a tento program je důležitým krokem k tomuto cíli," prohlásil na dnešní tiskové konferenci v Praze Caleb Santos Silva, manažer MLB pro mezinárodní rozvoj. "Záleží nám na tom, aby se baseball rozšiřoval, a zároveň vidíme v Evropě velký potenciál pro další talentované hráče, kteří mohou obohatit naši ligu," dodal.

Intenzivní kurz v Nymburce v sobě každý den zahrnuje přednášky o různých aspektech hry. "Bývalí hráči z MLB budou vysvětlovat, jak se má správně provádět nadhoz, jak odpálit míč nebo jak baseballisty efektivně připravovat a jak identifikovat jejich silné schopnosti," uvedl Silva.

V Nymburce bude české trenéry školit například Bill Holmberg, bývalý trenér Itálie a skaut z Chicaga Cubs. Dorazil také bývalý profesionální hráč Garth Iorg, který celou kariéru strávil v Torontu Blue Jays, dále Orlando Mercado, bývalý hráč Arizony Diamondbacks, nebo Edgar Trinidad z Dominikánské republiky.

"Musíme se učit od těch nejlepších a jakýkoliv kontakt se slavnou MLB je pro nás nesmírně přínosný. Vážíme si toho, že v Nymburce dostanou naši trenéři přednášku od takových kapacit," prohlásil generální sekretář České baseballové asociace František Přibyl. "Daří se nám rozvíjet baseball v České republice, na domácí extraligové zápasy chodí čím dál víc lidí a s naší reprezentací se chceme kvalifikovat na olympijské hry do Tokia. Několik českých hráčů se už také objevilo v nižších amerických ligách. Doufáme, že se náš reprezentant se v budoucnu probojuje do MLB," doplnil Přibyl.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud