19. února 2018 • 19:21

Obránce Kempný byl v NHL vyměněn z Chicaga do Washingtonu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Český hokejový obránce Michal Kempný se v NHL stěhuje z Chicaga do Washingtonu. Sedmadvacetiletého odchovance Hodonína získali Capitals podle oficiálních stránek soutěže výměnou za právo výběru ve třetím kole letošního draftu. Kempný zamířil do týmu Blackhawks jako nedraftovaný volný hráč v roce 2016.


Kempný nastoupil za Blackhawks ještě v sobotu v domácím duelu právě proti Washingtonu a jednou asistencí se podílel na vítězství 7:1, které ukončilo sérii osmi porážek Chicaga.

Chicago získá za Kempného vyšší ze dvou pozic, které má Washington ve třetím kole draftu k dispozici. Jednu má vlastní a druhá původně patřila Torontu, ale Capitals ji získali loni 2. července od New Jersey při odchodu útočníka Marcuse Johanssona.

Kempný by měl v noci dorazit do Washingtonu a za Capitals, kteří dnes hrají v Buffalu, by mohl poprvé nastoupit v úterý doma proti Tampě Bay. "Je to dobrý bruslař. Je to už zkušenější hráč. Myslíme si, že naší defenzivě pomůže," řekl trenér Washingtonu Barry Trotz deníku The Washington Post.

Kempný neměl v sestavě Chicaga stabilní místo. Sehrál 31 z celkových 59 utkání a připsal si sedm bodů za gól a šest přihrávek. Má 13 kladných bodů za účast na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech. V minulém ročníku při svém debutu v NHL po příchodu z Omsku z KHL nastoupil k 50 utkáním a připsal si osm bodů za dva góly a šest asistencí.

Na konci května loňského roku Kempný podepsal s Blackhawks nový roční jednocestný kontakt na 900 tisíc dolarů. Po jeho skončení se může stát v červenci nechráněným volným hráčem.

Účastník posledních dvou mistrovství světa i Světového poháru v roce 2016 působí v zahraničí třetí sezonu. Bývalý hráč Komety Brno a pražské Slavie zamířil do KHL v roce 2015 a po jediné sezoně zamířil do NHL. S Capitals bude mít šanci si poprvé zahrát v zámoří play off. Washington je druhý v Metropolitní divizi, zatímco Chicagu patří poslední pozice v Centrální divizi.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud