20. února 2018 • 08:33

Horák spadl v tréninku, do Big Airu nejspíš nenastoupí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Snowboardista Petr Horák s největší pravděpodobností přijde o olympijskou soutěž v Big Airu. Český reprezentant měl pád v tréninku v Pchjongčchangu a podle všeho nenastoupí do středeční kvalifikace.


"Dával dvojitá salta a dařilo se mu to, ale s tím by v závodě byl do počtu. Takže jsem rád, že to trojité zkusil, jenže se nepovedlo," řekl trenér Martin Černík. Horák při nepovedeném dopadu dokonce rozlámal prkno a sotva chodí. "S velkou pravděpodobností ho na start nepustíme, protože na soutěž na takovéto úrovni musí být připravený na sto procent. A on není," řekl Černík.

Vedoucí lékař české výpravy Jiří Neumann uvedl, že jezdec přezdívaný Horis nebyl v bezvědomí. "Vyšetřili jsme ho, prošel poliklinikou, udělali jsme rentgeny a zlomeného nic nemá," řekl doktor. "Je ale silně pohmožděný v oblasti třísel, pánve a boku a teď odpočívá. Až další den ráno vstane, bude rozlámaný víc, protože se to rozleží. Do závodu s největší pravděpodobností nepůjde," řekl Neumann.

Freestylista Horák, který minulý týden vypadl v kvalifikaci slopestylu, je již třetím českým zraněným snowboardistou na hrách v Koreji. Snowboardcrossařky Vendula Hopjáková a Kateřina Louthanová si pochroumaly kotníky. Jen s monoklem vyvázla po pádu v tréninku Big Airu Kateřina Vojáčková a pak vypadla v kvalifikaci.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud