20. února 2018 • 08:37

Ledecká jezdí čtyři hodiny na prkně, pak na rotopedu v jídelně

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Dva dny tréninku na snowboardu už má za sebou Ester Ledecká. Šokující vítězka superobřího slalomu na lyžích se na olympiádě připravuje na paralelní obří slalom, v němž je favoritkou na další zlatou medaili.


Dvaadvacetiletá Ledecká měla v neděli po triumfu v super-G volno a od pondělí si zvyká na snowboard. Dnes jezdila čtyři hodiny - hodinu se rozjížděla, hodinu strávila se soupeřkami volným ježděním po závodní sjezdovce a dvě hodiny byla na tréninkovém svahu.

"Vyzkoušela jsem si sjezdovku. Pracujeme na přehození z lyží na snowboard. Včera to ještě nebylo ono, ale dneska už Justin (trenér Reiter) chválil a vypadá to dobře," citoval Ledeckou po dnešním ježdění a obědě s týmem její manažer Viktor Valta.

"Krok za krokem se zlepšuje," řekl její americký kouč a celkově Ledeckou chválil. "Jak jsem říkal, měla dobré jízdy, držela si balanc, byla atletičtější a hodně nám pomáhají jízdy na závodním kopci," doplnil Reiter.

Ledecká jezdila ve Phoenix Parku s číslem jedna coby vedoucí žena hodnocení paralelních disciplín Světového poháru. A z kopce odjížděla s dobrou náladu. "To je nejdůležitější, užili jsem si na svahu srandu a úsměvy," řekl Reiter.

Dobré rozpoložení zlepšuje i to, že záda, která ji trápila večer a ráno před zlatým superobřím slalomem, jsou v pořádku. "Jsme v situaci, kdy děláme, na co jsme zvyklí. Je to pryč a nemělo by se to vrátit," doufal fyzioterapeut Jakub Marek.

Ledecká si jako obvykle v přípravě přidává. Zatímco většina snowboardistek usedla po ježdění k obědu, česká závodnice si sedla na rotoped a teprve potom ke stolu. Odpoledne ještě cvičí na pokoji na podložce s vlastní vahou, na míčích i s natahovacími gumami.

Před sebou má ještě jeden den tréninku. Kvalifikace paralelního obřího slalomu je na programu ve čtvrtek 22. února a vyřazovací jízdy o dva dny později.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud