20. února 2018 • 19:08

Gólman Neuvirth bude chybět Philadelphii více než měsíc

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejový brankář Michal Neuvirth bude v NHL scházet hokejistům Philadelphie čtyři až šest týdnů. Délku absence devětadvacetiletého Neuvirtha, jenž se zranil během nedělního utkání na ledě New York Rangers, dnes upřesnil klub. Mimo hru tak bude podobně dlouho jako jeho kolega a dosavadní týmová jednička Brian Elliott.


Neuvirth musel odstoupit po první třetině duelu v Madison Square Garden za stavu 3:3. K výhře 7:4 pak pomohl 25 zákroky pětadvacetiletý Alex Lyon, který chytal teprve svůj čtvrtý zápas v NHL.

Že nebude Neuvirthovo zranění v dolní části těla jen lehčího rázu, naznačilo už předchozí vyjádření generálního manažera Philadelphie Rona Hextalla. "Není to o dnech, ale o týdnech, tedy nic krátkodobého," připustil Hextall.

Elliott se podrobil před týdnem operaci břišních svalů a bude mimo hru ještě další čtyři až pět týdnů. O to důležitější se nyní ukazuje angažování Petra Mrázka díky výměně s Detroitem. Mrázek by měl jako gólman s bohatými zkušenostmi z nejlepší hokejové ligy světa plnit během absence Elliotta s Neuvirthem roli jedničky.

Zatímco oba dva zranění gólmani mají platný kontrakt ještě i pro nadcházející sezonu, Mrázkovi dobíhá dvouletá smlouva na čtyři miliony dolarů ročně a začátkem července se může stát chráněným volným hráčem. Neuvirth má v příští sezoně pobírat 2,5 miliony dolarů, Elliottův příjem bude ještě o půl milionu dolarů vyšší.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud