21. února 2018 • 04:45

Goggiaová je královnou olympijského sjezdu, Vonnová má bronz

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Královnou olympijského sjezdu v Pchjongčchangu je italská lyžařka Sofia Goggiaová. Už druhou stříbrnou medaili na hrách v Koreji slaví Ragnhild Mowinckelová a bronz získala americká hvězda Lindsey Vonnová, olympijská vítězka sjezdu ve Vancouveru před osmi lety. Kateřina Pauláthová obsadila 26. místo.


Pětadvacetiletá Goggiaová potvrdila roli jedné z favoritek a vedoucí ženy sjezdařského pořadí ve Světovém poháru. Mowinckelová se naopak postarala o další překvapení a stejně jako v obřím slalomu slaví stříbro. Obě dělilo pouhých devět setin sekundy.

Vonnová ztratila na vítěznou Italku 47 setin a ve 33 letech se stala nejstarší medailistkou v ženských alpských disciplínách v olympijské historii.

Pauláthová zaostala za Goggiaovou o pět a půl sekundy. Senzační vítězka super-G Ester Ledecká ve sjezdu nestartovala, neboť už trénuje na snowboardu na útok na další zlato.

Právě kvůli Ledecké, která v sobotu způsobila celosvětový šok s číslem 26, si dnes všechny medailistky daly velký pozor, aby neslavily předčasně. Goggiaovou však o životní úspěch už nikdo z outsiderů nepřipravil a je první šampionkou olympijského sjezdu z Itálie v historii.

Sjezd oželela také krajanka Vonnové Mikaela Shiffrinová. Rozhodla se soustředit na kombinaci, která byla kvůli předpovědi počasí přeložena už na čtvrtek. Hlavně v rámci tréninku na kombinaci dnes absolvovala sjezd i Pauláthová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud