21. února 2018 • 09:44

Vonnová se loučí bronzem ze sjezdu: Ještě že tu nebyly snowboardistky!

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Americká lyžařka Lindsey Vonnová si sice přestavovala poslední vystoupení na olympijských hrách v kariéře jinak, přesto měla z třetího místa v dnešním sjezdu radost. Dokonce prohlásila, že bronzová medaile z her v Pchjongčchangu pro ni má cenu zlata.



Vonnová ztratila na vítěznou Sofii Goggiaovou z Itálie 47 setin a ve třiatřiceti letech se stala nejstarší medailistkou v ženských alpských disciplínách v olympijské historii. "Byl to emotivní den, protože tohle asi byl můj vůbec poslední sjezd na olympiádě. Ale jsem na bedně a mám z toho velkou radost," řekla Vonnová novinářům.

Povedenou hláškou zaujala ještě před startem celého závodu. "Ještě, že tu dnes nejsou žádné snowboardistky," narazila na překvapení Her, výhru Ester Ledecké v lyžařském super-G.

Třiatřicetiletá Vonnová v roce 2010 na hrách ve Vancouveru získala zlato ve sjezdu a bronz v superobřím slalomu. Před čtyřmi lety v Soči chyběla poté, co si podruhé v kariéře přetrhala vazy v koleni. A právě zdravotní problémy urychlily blížící se konec úspěšné kariéry.

ONLINE z 13. dne ZOH sledujte ZDE>>>

"Miluju závodění na olympiádě. Miluju ten pocit, když stojíte na startu, cítíte obrovský tlak, skoro se dusíte, a přesto se přinutíte dát tomu úplně všechno a spustit se z kopce a věříte v medaili," uvedla dvojnásobná mistryně světa. "Strašně mi to bude chybět, kéž bych mohla dál lyžovat. Kéž by mě tělo nebolelo tak, jak mě bolí," dodala.

Čtyřnásobná vítězka Světového poháru sice ještě může teoreticky získat medaili ve čtvrteční kombinaci. Sama americká lyžařka by to považovala za zázrak, vzhledem k tomu, že vůbec netrénovala na slalom. Její poslední olympijskou medalií tak velmi pravděpodobně zůstane dnešní bronz.

"Soči jsem po druhé operaci kolene sledovala z gauče a většinou jsem v té době byla dole než nahoře. Ale být zase na olympiádě, navíc na stupních vítězů je neuvěřitelné," prohlásila. "Moc jsem chtěl vyhrát pro dědu (který zemřel loni v listopadu), ale myslím, že by měl radost i z bronzu. Moje rodina je na mě pyšná a i já jsem na sebe pyšná. Tenhle bronz má pro mě cenu zlata," dodala.

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud