21. února 2018 • 09:57

Jakš s Razýmem jsou ve finále sprintu na OH, české ženy vypadly

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Čeští běžci na lyžích Martin Jakš, Aleš Razým na olympijských hrách v Pchjongčchangu postoupili z desátého místa do finále sprintu dvojic. Vypadly Kateřina Beroušková s Petrou Novákovou, kterým místo v bojích o medaile uniklo o jedinou příčku.


Jakš s Razýmem obsadili ve své semifinálové jízdě páté místo, ale díky času 16:08,78 se jako poslední vešli mezi nejlepších šest dvojic, které šly dál časem. Zopakovali tak výkon z her v Soči před čtyřmi lety, kdy nakonec ve finále obsadili devátou pozici.

Beroušková s Novákovou obsadily stejně jako jejich mužští kolegové páté místo, čas 16:53,06 jim však na finále nestačil. Druhý semifinálový rozběh byl totiž výrazně rychlejší a české reprezentantky nakonec obsadily 11. příčku se ztrátou 1,39 sekundy na postup.

Mezi muži byli nejrychlejší Denis Spicov a Alexander Bolšunov z Ruska, ženské semifinále ovládly Američanky Jessica Digginsová a Kikkan Randallová, které tak můžou pro USA získat vůbec první ženskou olympijskou medaili z běžeckého lyžování.

Postoupily i Norky Maiken Caspersenová Fallaová, Marit Björgenová, která může ve finále získat čtrnáctou medaili na zimních hrách a osamostatnit se na první příče historických tabulek. Zatím se o první místo dělí s biatlonistou Olem Einarem Björndalenem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud