21. února 2018 • 10:13

Čech očekává, že nebude chytat finále Ligového poháru

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Brankář fotbalistů Arsenalu Petr Čech je smířený s tím, že v nedělním finále anglického Ligového poháru proti Manchesteru City ve Wembley bude jen na lavičce a druhou sezonu po sobě přijde o souboj o vítěznou trofej. Český gólman očekává, že stejně jako v předchozím průběhu soutěže nastoupí jeho kolega David Ospina.


Čech chyběl už v loňském finále Anglického poháru, v němž z lavičky sledoval výhru Arsenalu 2:1 nad svým bývalým klubem Chelsea. Místo něj dostal přednost Ospina a stejně rozdělené role má s devětadvacetiletým kolumbijským brankářským kolegou i v této sezoně. Čech zasáhl do všech 27 zápasů Premier League, v Evropské lize a v poháru ale dostává od kouče Arséna Wengera přednost Ospina.

"Na začátku bylo jasné, že to bude takhle. Budu tam s týmem a budu ho podporovat, ale nečekám, že budu hrát. Vždy je těžké sledovat jakýkoliv zápas z lavičky, nebo dokonce z hlediště, pokud se nedostane do nominace," řekl Čech britským médiím.

"Jako hráč chcete být vždy zapojen do zápasu. Ale samozřejmě člověk je v profesionálním klubu, kde je 25 špičkových hráčů, a trenér vždy rozhoduje, koho vybere. Musíte to akceptovat," dodal pětatřicetiletý bývalý reprezentační gólman.

Ospina si spolupráci s Čechem pochvaluje. "Chtěl bych chytat každý týden, ale respektuji rozhodnutí trenéra. Musíte se prostě soustředit a být pořád připravený. S Petrem mám velmi dobrý vztah a to pomáhá," uvedl Ospina.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud