21. února 2018 • 10:29

Německé snowboardistky chtějí Ledeckou připravit o druhé zlato

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Německé snowboardistky chtějí zastavit Ester Ledeckou na cestě za druhým zlatem z olympijských her v Pchjongčchangu. Tvrdí, že není neporazitelná, ale před čtvrteční kvalifikací se shodují, že to bude hodně těžké. Vždyť česká reprezentantka vyhrála 33 z 34 posledních duelů v paralelním obřím slalomu, ať už to bylo ve Světovém poháru nebo na mistrovství světa.


Jedinou výjimkou bylo na konci ledna čtvrtfinále v bulharském Bansku, kde Ledecká upadla. Němka Ramona Hofmeisterová je díky tomu jediná, kdo se od prosince 2016 může pochlubit tím, že nad ní vyhrála v přímém souboji. "Byl to úžasný pocit. Aspoň vím, že není neporazitelná," řekla jednadvacetiletá německá jednička. Při absenci Ledecké vyhrála obří slalom ve slovinské Rogle a po hrách ji může ve dvou zbývajících závodech ještě připravit o celkové vítězství.

Třetí je v hodnocení Světového poháru další Němka Selina Jörgová, ta ale v zaváhání Ledecké příliš nevěří. "Ona jen opravdu výjimečně dělá chyby. Můžeme bojovat jen o místa za ní," řekla Jörgová, která vůbec nešetřila slovy obdivu na adresu české soupeřky. "Můžeme se od ní hodně naučit. Psychicky je silnější a také si za všech okolností udržuje odstup od ostatních," řekla Jörgová.

I Hofmeisterová prý má před Ledeckou respekt. "Má výjimečný talent, což dokázala i na lyžích. Na něco tak bláznivého já nemohu ani pomyslet. Ale na start půjdu s tím, že jí další zlato nedám zadarmo," slíbila největší soupeřka.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud