21. února 2018 • 15:37

Vrchlabí v pondělí přivítá olympijské medailisty

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Vrchlabí v pondělí 26. února odpoledne přivítá olympijské medailisty, kteří pocházejí z tohoto podkrkonošského města. Účast přislíbili stříbrný biatlonista Michal Krčmář a Eva Samková, která získala bronzovou medaili ve snowboardcrossu. Vedle nich se na pódium postaví i běžkyně na lyžích Karolína Grohová. Organizátoři slibují, že udělají vše pro to, aby se lidem s medailí ukázala také bronzová rychlobruslařka Karolína Erbanová, která z Pchjongčchangu přiletí v pondělí.


Uvítání začne na hlavním vrchlabském náměstí ve 14:00. Připraveny budou projekce či autogramiáda v prostorách vrchlabského zámku. Prezentovat se také budou úspěchy vrchlabských mladých sportovců z Olympiády dětí a mládeže, která se na konci ledna konala v Pardubickém kraji.

"Je pro nás obrovskou poctou, že se přijedou podělit o svoji radost z olympijského úspěchu a potkají se s lidmi, mezi nimiž vyrůstali a kteří jim drželi palce," řekl k uvítání sportovců vrchlabský starosta Jan Sobotka (ZVON).

S vítáním úspěšných sportovců má Vrchlabí zkušenosti. Před čtyřmi lety Samková po vítězství na hrách v Soči dostala na slavnostním přivítání vrchlabských olympioniků vysněného koně. Společně se Samkovou na pódium na zaplněném náměstí tehdy vystoupili také Grohová a Krčmář, rychlobruslařku Erbanovou zastoupila matka.

Samková, Erbanová, Grohová i Krčmář chodili ve Vrchlabí na Základní školu náměstí Míru. "Je to nejúspěšnější sportovní generace v historii naší školy," řekl ČTK ředitel školy Petr Jindřich. Všichni tři medailisté přitom nebyli úspěšní jen ve sportu, ale dobře jim šlo i učení. "Všichni u nás ukončili docházku s vyznamenáním," řekl Jindřich.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud