22. února 2018 • 11:30

Ledecká měla volno, snowboardisté uvítali změnu programu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Olympijská vítězka v superobřím slalomu na lyžích Ester Ledecká využila změnu programu paralelního obřího slalomu na snowboardu a měla dnes volno. I členové týmu uvítali, že se kvalifikace a závod pojedou v jeden den, jak bývá běžné na Světovém poháru.


Kvalifikace paralelního obřího slalomu byla původně na hrách v Pchjongčchangu v plánu na dnešek a závod až za dva dny. Večer před startem ale organizátoři vzhledem k počasí rozhodli, že se pojede až v sobotu stejně jako vyřazovací jízdy.

"Je dobré, že Ester měla den volna navíc, mohla si odpočinout. Pak dá ještě jeden trénink," řekl Petr Kouřil, který Ledecké připravuje závodní prkno. "Změna je perfektní věc. Umožnila nám si jeden den oddechnout a další ještě můžeme nějaké věci na svahu vybrousit," dodal snowboardový kouč Američan Justin Reiter.

Oba jsou spokojení i z pohledu závodu jako takového. "Nedá se říct, že to je pro Ester výhoda, ale nikomu se nelíbilo, že měla být kvalifikace, den volna a závod. Všichni uvítali, že se to půjde za sebou, jak je to běžné na Světovém poháru," řekl Kouřil. "Bude to férovější. Pro sport je to určitě dobře," přikývl Reiter.

Čtvrtek využila dvaadvacetiletá Ledecká i její tým k volnému programu. Vůbec nešla jezdit na snowboardu, jen večer měla v plánu rozbor na videu. "Byl pohodový den. Měla prostor si dát nějaké dobré jídlo a trávit čas s rodinou," poodhalil Reiter. Ledecká šla ve Phoenix Parku na procházku s matkou Zuzanou.

Den před závodem je v plánu dopoledne trénink. "Pak klidové odpoledne, řekneme si informace k závodu a budeme připraveni jet rychle," přidal Reiter.

Do soutěže nastoupí Ledecká v roli favoritky a s očekávaným útokem na olympijské zlato, po šokujícím triumfu v super-G už druhé v Koreji. "Jako favoritka tam jde, ale není to tak, že už ho má. Je to jeden závod na jedné hraně a může se stát cokoliv. Bude to o hlavě," upozornil Kouřil.

Nebál se však, že by česká snowboardistka ztratila koncentraci. "V tomhle ohledu se o ni nebojím. Její svědomitost bude vidět i tady. S tou mentalitou do toho vstupuje, dva závody má za sebou, teď čeká třetí a ona to zvládne," dodal Kouřil.

O mentální síle mistryně světa a vítězky Světového poháru je přesvědčen také Reiter. "Ester má na ramenou skvělou hlavu," vyzdvihl Američan.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud