22. února 2018 • 19:11

Volejbalistky Prostějova i Olomouce dál unikají soupeřkám

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Oba favorizované hanácké týmy Prostějov i Olomouc si v 22. kole extraligy volejbalistek připsaly vítězství 3:0 a nadále unikají soupeřkám. Prostějovské hráčky 24 hodin po zápase Ligy mistryň s italským Coneglianem zdolaly doma Liberec, olomoucké hráčky nenechaly ani set Brnu.


Královny domácí scény z posledních devíti let si spravily chuť po třísetové prohře s Coneglianem a už v sobotu je čeká další domácí duel, tentokrát proti Ostravě. Dnes si prostějovské hráčky poradily s vyhlášenou libereckou obranou, ve statistice bodových bloků se Dukle vyrovnaly a oba týmy si jich připsaly osm. Prostějov však lépe přihrával i útočil.

Zatímco v listopadu se liberecký nováček dočkal proti obhájkyním titulu bodu za prohru 2:3, v posledních dvou vzájemných duelech už nezískal ani set. V tabulce zůstala Dukla čtvrtá o tři body za Ostravou.

Prostějov i Olomouc se vzdalují soupeřům, jejich odstup je šest kol před koncem nadstavby výrazný. V úterý olomoucké hráčky v Králově Poli v předehrávce vybojovaly výhru 3:2, dnes podobné drama nedopustily. Smečařka Darina Košická se o to přičinila 21 body.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud