22. února 2018 • 21:00

Vonnová na olympiádě rozprášila popel svého dědečka. Sloužil v Koreji

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedle snahy o zisk olympijské medaile přijela americká lyžařská hvězda Lindsey Vonnová do Koreje i s cílem vzdát hold svému dědečkovi, který v listopadu zemřel. V dějišti her v Pchjongčchangu rozprášila nedaleko sjezdařských tratí část popela svého předka, který sloužil dva roky v armádním sboru inženýrů v Korejské válce na počátku padesátých let. Působil v oblasti nedaleko Čongsonu, kde se nyní konaly lyžařské olympijské závody.



"Vím, že by to pro něj hodně znamenalo, že se sem mohl vrátit," řekla Vonnová americkým médiím. Popel Dona Kildowa prý rozprášila před několika dny na skálu, na kterou byla upozorněna při loňské návštěvě Koreje.

Lindsey Vonnová se se ZOH rozloučila bronzem ze sjezdu
Lindsey Vonnová se se ZOH rozloučila bronzem ze sjezdu

Před olympijskými hrami se Vonnová na tiskové konferenci rozplakala, když na dědečka přišla řeč. "Moc mi chybí. Moc jsem si přála, aby se na mě mohl dívat na olympijských hrách. Ale já vím, že se dívá a že mi pomůže a že já tu pro něj vyhraju," řekla Vonnová.

V Pchjongčchangu se jí zvítězit nepodařilo, jejím nejlepším výsledkem bylo třetí místo ve sjezdu, v superobřím slalomu byla při senzačním triumfu Ester Ledecké šestá a ve svém posledním olympijském startu nedokončila slalom do kombinace, poté co předtím ovládla sjezdařskou část. "Udělala jsem vše, abych pro něj vyhrála. Ten bronz pro mě hodně znamenal a myslím, že by dědeček na mě byl pyšný," dodala Vonnová.

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud