22. února 2018 • 21:23

Hlasy po odvetě 2. kola fotbalové Evropské ligy Plzeň - Partizan

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hlasy po odvetě 2. kola fotbalové Evropské ligy Viktoria Plzeň - Partizan Bělehrad (2:0)


Pavel Vrba (trenér Plzně): "Bylo to o prvním gólu, který byl hodně důležitý. Musím pochválit mužstvo, že jsme utkání vzadu uhráli téměř bez chyby. Soupeře jsme v podstatě k ničemu nepustili. My naopak měli situace, abychom gól dali ještě dříve, ale trpělivost se vyplatila a posunula nás do dalšího kola. Máme velmi zkušené mužstvo, které hraje evropské poháry už několik sezon, což je velká výhoda. Takticky jsme ten úvod jara po dlouhé pauze zvládli velmi dobře, ve třech zápasech jsme dostali jeden gól, a to od týmů, které mají velkou kvalitu. Ale ještě bychom chtěli dávat více branek, protože toto mužstvo je ofenzivně laděné."

Miroslav Djukič (trenér Partizanu): "Přijeli jsme do Plzně, abychom dali gól, který jsme potřebovali, ale to se bohužel nepovedlo. Pokoušeli jsme se hrát ofenzivně, ale měli jsme před sebou agresivního a pevného soupeře, který nám takovou hru nedovolil. Nepovedlo se nám dostat do žádné šance. Ale hráči odvedli maximum, bojovali statečně. Nemám mužstvu co vyčíst, odjíždíme se vztyčenou hlavou."

Michael Krmenčík (útočník Plzně): "Bylo to taktické utkání. Dnes jsme se na ně připravili asi o trochu víc než oni na nás a zaslouženě jsme postoupili. Doma chceme hrát ofenzivně a tady nad námi vyhraje málokdo. Při tom gólu šel pas za obránce, já si ho na dlouhou a pak na prsa zpracoval a zkusil vystřelit. Asi jsem to trefil dobře a byl z toho docela hezký gól. V dalším kole bychom rádi nějaký významný tým, třeba nějaký anglický klub, přemýšlím třeba o Arsenalu. Já si ale rád zahraju proti každému týmu a především chci každý tým porazit."

Martin Zeman (záložník Plzně): "Máme hroznou radost, zvládli jsme to skvěle. K ničemu jsme je nepustili, dali dva góly a zaslouženě postoupili. Oni museli vstřelit branku, nám to v uvozovkách stačilo. Pak to ale trefil Krmelec (Krmenčík), oni museli hodně dopředu a my chodili do brejku."

Aleš Hruška (brankář Plzně): "Tam jsme uhráli výsledek, který jsme potřebovali, a doma jsme to dotáhli. Musím pochválit kluky, jak to odbránili. Já jen koukal, jestli na mě něco nepřiletí, a nepřiletělo. Všichni jsme opravdu dobře bránili. Byl to zkušený výkon. V Příbrami jsem hrál osm let o záchranu a teď si tohle moc užívám."

Zdroj: Česká televize.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud