22. února 2018 • 22:59

To se musí dávat, řekl o gólu do prázdné branky plzeňský Čermák

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Střídající Aleš Čermák využil ve čtvrté minutě nastavení odvety 2. kola Evropské ligy toho, že gólman Partizanu Bělehrad při snaze hostů o vyrovnání vyběhl na polovinu hřiště, a střelou do prázdné branky zpečetil výhru plzeňských fotbalistů 2:0 a postup do osmifinále. Třiadvacetiletý záložník se radoval z prvního úspěchu ve vyřazovací fázi pohárů v kariéře.


"Nebyla to těžká střelecká pozice. Měl jsem de facto prázdnou bránu, to se musí dávat," řekl novinářům Čermák, který uklidil míč do prázdné branky po přihrávce od Milana Petržely.

"Gólman byl venku a já se jen snažil si hlídat úroveň Milánka, aby to nebyl ofsajd. Povedla se nám brejková situace a já jsem moc rád, že jsem gólem pomohl týmu k postupu. Moc branek jsem tady zatím nedal, takže si gólu hodně cením," radoval se Čermák ze své druhé soutěžní trefy v plzeňském dresu.

Výhru Viktorie označil za zcela zaslouženou. "Celý zápas jsme hráli velice dobře, soupeře jsme až na jednu střelu po odraženém balonu vůbec do ničeho nepustili. Z pohledu celého týmu jsme dnes předvedli velice dobrou defenzivu. Měli jsme průběh celou dobu pod kontrolou," pochvaloval si Čermák.

Za klíčový považoval vedoucí gól Michaela Krmenčíka z 67. minuty. "Pak už byla hra hodně otevřená, což nám vyhovovalo. Chodili jsme do brejkových situací a jednu jsme nakonec i proměnili mým gólem," řekl bývalý mládežnický reprezentant.

Vůbec poprvé v kariéře slaví postup ve vyřazovací části Evropské ligy. "Jsem za to rád, nikdy se mi to zatím nepovedlo, je to obrovský úspěch. Uvidíme, na koho narazíme. Je tam obrovská kvalita, soupeře si nevybíráme," uvedl Čermák. "Je mi to v podstatě jedno, možná nějaký španělský tým nebo anglický. Popravdě nevím, jaké týmy postoupily," dodal sparťanský odchovanec.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud