23. února 2018 • 12:26

Lidé vsadili na hokej s Ruskem desítky milionů, většina prohrála

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Češi vsadili na semifinálový zápas olympijského hokejového turnaje mezi Českou republikou a výběrem Ruska desítky miliony korun a utkání se stalo nejsázenějším na hrách. Lidé sázeli spíše srdcem, takže většina z nich prohrála. Vyplývá to z ankety ČTK mezi největšími sázkovými kancelářemi.


Fortuna celkem na tento zápas zaznamenala vklady 13 milionů korun. "Sázkaři tipovali srdcem, sázeli proti kurzu. Favoritem byli Rusové s kurzem 1,56:1, na české hokejisty byl kurz 4,9:1. Pokud bychom vyhráli, v tomto kurzu bychom vypláceli výhry za 55 procent vkladů," řekl ČTK mluvčí Fortuny Petr Šrain.

U Tipsportu bylo vsazeno 18 milionů korun. "Sázkaři cítili odhodlání českého výběru a také kurzovou hodnotu tipu na naše vítězství, téměř šestinásobku vsazené částky, a tak se naše vítězství objevovalo na tiketech častěji než to ruské. Na výhru ČR bylo vsazeno zhruba o milion více než na Rusy," uvedl mluvčí Tipsportu Jiří Hadrava.

Sázky na utkání lze podle něj srovnat s nejsázenějšími zápasy těch nejsledovanějších evropských fotbalových lig, podobný zájem bývá o zápasy na mistrovství světa v hokeji. Nadějně to stále pro české barvy vypadá i z medailového pohledu. "Senzační postup Německa do semifinále totiž znamená, že jsme papírově jasným aspirantem minimálně na bronz, ČR má kurz na umístění do třetího místa 1,2:1," upozornil Hadrava.

Kancelář Chance na utkání s ruskou sbornou přijaly sázky za tři miliony korun, 60 procent sázek bylo na český tým. Hokej představuje přes polovinu všech sázek přijatých na zimní olympiádě. Biatlon je druhý nejsázenější sport, tvoří 16 procent objemu sázek. Populární je i rychlobruslení či ženský hokej nebo skoky na lyžích, uvedla mluvčí společnosti Markéta Světlíková.

Vedle hokejistů čeká o víkendu boj o medaile v obřím slalomu na snowboardu Ester Ledeckou, která už v Pchjongčchangu zvítězila v lyžařském superobřím slalomu.

Podle dřívějších odhadů by mohly sázky v souhrnu u Fortuny, Tipsportu a Chance, které na trhu kurzových sázek mají podíl 92 procent, dosáhnout zhruba 950 milionů. Ostatní společnosti absolutní hodnotu většinou nezveřejňují. Dá se ale očekávat, že celkový objem sázek přesáhne miliardu korun.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud