23. února 2018 • 17:43

Biatlonista Nelin rozšířil "rodinnou" sbírku medailí z OH

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Švédský biatlonista Jesper Nelin se díky triumfu v dnešní štafetě konečně na olympiádě v Pchjongčchangu dočkal vlastní medaile. Dosud totiž jen přihlížel, jak cenné kovy sbírá jeho přítelkyně Hanna Öbergová, která v Koreji získala zlato v závodu na 15 kilometrů a štafetě.


"Také jsem chtěl medaili a cítil jsem, že dneska by to mohlo vyjít. Podařilo se a mám obrovskou radost," řekl Nelin, který se v předchozích závodech na hrách dostal jen jednou do nejlepší desítky. Jeho nejlepším výsledkem bylo deváté místo ze závodu s hromadným startem.

"Fantazie, krása. Moc jsem mu to přála a je paráda, že to vyšlo," přidala Öbergová. "Hodně mi tady pomohl a když jsem potřebovala, vždycky byl při mně," řekla agentuře Reuters dvaadvacetiletá biatlonistka, když sledovala partnerovo vystoupení na tiskové konferenci.

Pětadvacetiletý Nelin a Öbergová spolu bydlí v Östersundu, společnou oslavu však zatím neplánovali. Ani to, co udělají se třemi medaliemi, které si přivezou z Pchjongčchangu. "Budeme jim muset v bytě najít nějaké pěkné místo," přidala Öbergová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud