23. února 2018 • 20:35

Jablonec vyhrál 1:0 na Dukle, zápas přerušil výpadek světel

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Jablonce zvítězili 1:0 na hřišti Dukly a pražského soupeře v první lize porazili poprvé po šesti zápasech. Předehrávka 18. kola na Julisce byla v prvním poločase na necelou půl hodinu přerušena kvůli výpadku světel, který zpozdil i výkop. O vítězství Severočechů rozhodl v 64. minutě David Lischka. Jablonec po druhé jarní výhře poskočil na šesté místo, Dukla je v neúplné tabulce desátá.


"Jsem spokojený s výkonem hráčů, hlavně s aktivní hrou směrem dopředu. Nechci nikoho vyzdvihovat, všichni odvedli velice kvalitní výkon," řekl na tiskové konferenci trenér Jablonce Petr Rada.

Zápas už začal s dvanáctiminutovým zpožděním, protože nefungoval jeden ze čtyř světelných stožárů. Po jeho nahození se sice začalo hrát, ale za čtvrt hodiny zhasly dokonce dva stožáry. Hlavní rozhodčí Zelinka v 16. minutě poslal hráče obou týmů do kabin. Po zhruba půlhodinové pauze se stadion opět rozsvítil a pokračovalo se ve hře.

"Ve středu a ve čtvrtek jsme kontrolovali technické zázemí celého stadionu včetně světel. Všechno bylo v pořádku. Bohužel dnes krátce před výkopem se zjistilo, že jsou problémy s jedním ze světelných stožárů. V současné době bohužel nejsme schopni přesně říct, z jakých je to příčin. Může to být asi i tím extrémně chladným počasím," řekla tisková mluvčí Dukly Šárka Drobná.

Hrstka promrzlých diváků, která zůstala na stadionu, viděla první velkou šanci ve 30. minutě. Domácí bek Podaný z přímého kopu krásně zatočil míč přes zeď a brankáře Hrubého zachránila tyčka. Na druhé straně proti Jovovičově ráně z rohu šestnáctky dobře zasáhl gólman Dukly Rada.

"My jsme si vytvářeli tlak hned od začátku zápasu, ale ta pauza nás rozhodila víc než soupeře," přiznal kouč Dukly Jaroslav Hynek. "Sedět znova deset nebo patnáct minut v kabině není nic příjemného, hlavně po zdravotní stránce, co se týče nějakého zranění," doplnil Rada.

Do druhého poločasu vstoupili aktivněji Jablonečtí a po několika náznacích mohli v 60. minutě otevřít skóre. Trávník našel za obranou Chramostu, který sice přehodil Radu, ale zamířil o kousek vedle a nezvládl ani dorážku.

O čtyři minuty později už se hosté dočkali. Trávník našel z rohu Lischku a jablonecký stoper si připsal premiérovou ligovou branku v kariéře. "Tráva tam dal fantastický balon, já si našel takovou mezeru. Moc složité jsem to neměl, spíš to fakt Tráva dobře kopnul," popsal Lischka.

Jablonečtí až na nepřesnou střelu Holendy nepustili Duklu do většího závěrečného tlaku a v nejvyšší soutěži zvítězili na Julisce poprvé od října 2011. Pražané doma prohráli druhé ligové utkání za sebou bez vstřelené branky.

"My potom byli hodně nepřesní a v závěru zápasu už jsme měli na hřišti úplný chaos. Na podzim jsme byli schopni někdy v závěru s takovými zápasy něco udělat, teď jako bychom v tom byli bezradní," uvedl Hynek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud