24. února 2018 • 01:46

Ledecká vyhrála první část kvalifikace na snowboardu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Ester Ledecká vede po první jízdě kvalifikaci obřího slalomu snowboardistek a impozantně v Koreji vykročila za druhou zlatou olympijskou medailí. Senzační vítězka lyžařského super-G přesně týden po šokujícím triumfu v Pchjongčchangu zajela v červené dráze suverénně nejrychlejší čas ze všech. Nyní nastoupí v modré, časy se budou sčítat a 16 z 31 startujících pak postoupí do vyřazovací fáze.


Zatímco na lyžích dvaadvacetiletá Ledecká ohromila svět, na prkně je v paralelním obřím slalomu největší favoritkou a může se stát první ženou, která na olympiádě získá dvě zlaté medaile ve dvou disciplínách.

V této sezoně absolvovala na snowboardu šest obřích slalomů a pětkrát stanula na nejvyšším stupni. Celkově vyhrála 33 z 34 posledních duelů, ať už to bylo ve Světovém poháru nebo na mistrovství světa. Jedinou výjimkou bylo na konci ledna čtvrtfinále v bulharském Bansku, kde upadla.

V první části kvalifikace jela proti Němce Ramoně Hofmeisterové a porazila ji o dvě sekundy. I všechny ostatní soupeřky předčila česká favoritka o více než sekundu.

Vyřazovací jízdy jsou na programu od 5:30 SEČ, finále se pojede o hodinu později.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud