24. února 2018 • 04:13

Prvním olympijským vítězem v Big Airu je Kanaďan Toutant

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Kanadský snowboardista Sebastien Toutant se stal olympijským vítězem v Big Airu. Při premiéře disciplíny na zimních hrách skončil v Pchjongčchangu druhý Američan Kyle Mack, bronz získal Brit Billy Morgan.


Na triumf ve slopestylu nenavázal Redmond Gerard z USA a v dvanáctičlenném finále skokanské soutěže obsadil páté místo. Neuspěl vítěz kvalifikace Carlos Garcia Knight z Nového Zélandu, kterému se dva skoky vůbec nepočítaly, ani třetí se mu nepovedl a skončil předposlední. O pořadí rozhoduje součet bodů ze dvou nejlepších pokusů.

Pětadvacetiletý Toutant navázal na bronz z mistrovství světa 2016 a zvítězil s náskokem necelých šest bodů. Za druhý skok si vysloužil nejvyšší známku dne (89,50). Po prvním kole vedl Nor Torgeir Bergrem (88,50), ale další pokusy nezvládl a skončil sedmý. O prvních dvou místech rozhodla první dvě kola, Morgan se po prvním nehodnoceném pokusu vyhoupl na bronzovou pozici posledním skokem. Od stříbra jej dělilo jen 75 setin bodu, ze stupňů vítězů sesadil vicemistra světa Chrise Corninga z USA.

Český snowboarding neměl v závodě zastoupení. Přihlášen byl Petr Horák, ale po pádu v tréninku nenastoupil do středeční kvalifikace. První ženskou šampionkou se ve čtvrtek stala Rakušanka Anna Gasserová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud