24. února 2018 • 04:37

Čtyřboby rozjeli nejlépe Němci, Dvořák se po druhé jízdě propadl

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Olympijský závod čtyřbobů rozjela nejlépe posádka německého pilota Francesca Friedricha, který usiluje v Pchjongčchangu o druhé zlato. Vítěz soutěže dvojbobů zajel v obou jízdách nejrychlejší čas a v polovině soutěže má náskok 29 setin před korejským týmem vedeným Won Jun-čongem. Dalších šest setin ztrácí jiné německé kvarteto pod vedením Nica Walthera.


Dominik Dvořák s prvním českým bobem zahájil olympijský závod 11. časem a od desáté příčky, českého maxima Jiřího Džmury z roku 1994, ho dělila jediná setina. Ve druhé jízdě ale s kolegy Jaroslavem Kopřivou, Janem Šindelářem a Jakubem Noskem porazili jen tři z 28 soupeřů a před nedělním pokračováním se propadli na 19. místo.

Na německé lídry ztrácejí Dvořák a spol. 1,49 sekundy a budou bojovat o to, aby se kvalifikovali do závěrečné jízdy pro dvacet nejlepších týmů. Druhá česká posádka s pilotem Jiřím Vrbou za první dvacítkou dvakrát zaostala a na průběžné 22. pozici ji momentálně dělí od účasti ve čtvrté jízdě 44 setin.

Friedrich stanovil v první jízdě nový rekord dráhy časem 48,54 sekundy, druhé vyhrál za 49,01. V Koreji už ovládl závod dvojbobů společně s Kanaďanem Justinem Krippsem, tomu patří po polovině soutěže čtvrté místo s odstupem 23 setin na bronz.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud