24. února 2018 • 16:30

Hlasy po utkání českých hokejistů o bronz na OH s Kanadou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hlasy po utkání českých hokejistů o 3. místo na olympijských hrách v Pchjongčchangu proti Kanadě:


Josef Jandač (trenér): "Rozhodla první třetina, kdy jsme dostali poměrně rychlé góly. Jak Kanada odskočila, tak si to pak už pohlídala, i když jsme dnes dali poměrně dost gólů, tak jsme jich také dost dostali. I když některé ty obdržené góly byly i trochu smolné, ale to se někdy tak stane. Jsme hodně zklamaní. Je jasné, že když chcete uspět v takovém utkání, tolik gólů nemůžete dostat. Když se ohlédnu za celým turnajem - jsme rádi, že jsme hráli do poslední chvíle o medaili. Mužstvo dřelo, kluci se vyždímali do posledních sil, Pavel Francouz v brance nás držel. To čtvrté místo je teď ale samozřejmě zklamáním."

Pavel Francouz (brankář): "Před zápasem jsme se připravovali na to, že má Kanada silné předbrankové prostory. I když jsme se tam s nimi snažili svázat, hokejka tam byla volná a oni mohli změnit směr těch střel. I když výsledek vypadá hrozivě, myslím, že nevypovídá o obrazu hry. Při tom stavu už jsme pak museli hru otvírat a vznikala tam okénka. Musíte do toho jít na risk za takového stavu, Kanada toho ale využila. Bylo super hrát o medaile, ale čtvrté místo není žádný úspěch, na čtvrtého si nikdo nevzpomíná. Věřme, že každá prohra tohle mužstvo posouvá dál a jednou to třeba i zúročíme."

Martin Erat (kapitán): "Dostali jsme dneska zbytečně moc gólů a v boji o medaile jich tolik dostat nesmíte. Celý zápas jsme odehráli, jak jsme mohli, ale bohužel se to zlomilo na druhou stranu. Oni dnes proměňovali své šance. Nemohu ale na žádného z kluků říct špatné slovo. Byla tady výborná parta, měli jsme šanci na medaili, je to škoda."

Jakub Nakládal (obránce): "Je to hodně hořké a mluví se o tom špatně. Turnaj jsme měli dobře rozjetý. Ale vůbec nic neznamená, že vyhrajete skupinu. Asi nás hodně lidí, možná včetně nás, vidělo někde ve finále nebo s medailí. Bohužel jsme zase nezvládli poslední dva zápasy, stejné to bylo na mistrovství světa v Minsku a v Praze. Těžko se hledají slova."

Petr Koukal (útočník): "Byly to zbytečné tři týdny. Čtvrté místo, úplně nejstupidnější věc na světě. Co k tomu mám dál říkat. Je to obrovská škoda. Každý jsme se nadřel a teď musíme koukat, jak Kanadě předávají medaile. Teď nebude na co vzpomínat. Pro spoustu z nás to byla poslední šance. Já v ní ani nikdy nedoufal. Přišla a měli jsme dva zápasy, stačilo jeden vyhrát a měli jsme olympijskou medaili. Nevyhráli jsme ani jeden."

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud